Уимбълдън е турнир, който е известен със своите непреходни традиции.

...
Уимбълдън е турнир, който е известен със своите непреходни традиции.
Коментари Харесай

Надал и Беретини с историческа тренировка на Централния корт


Уимбълдън е шампионат, който е прочут със своите непреходни обичаи. Понякога обаче даже най-старите от тях имат своя край.

Рафаел Надал и Матео Беретини организираха 45-минутна подготовка на Централния корт в „Ол Инглънд Клъб“, като това бе първият случай в историята, в който оборудването е отворено за тренировки преди шампионата. Причината за необикновеното решение е, че по този метод уредниците се надяват тревата на корта да не бъде толкоз хлъзгава, когато настъпи времето за Шампионата.

Миналата година станахме очевидци на голям брой рухвания и травми още в началните кръгове на Уимбълдън, като Серина Уилямс и Адриан Манарино бяха единствено двама от участниците, които пострадаха след сходни произшествия и даже им се наложи да се отдръпват от шампионата. Въпросните мачове се играха при пуснат покрив, като в такива обстановки топлината и влагата вършат тревата още по-хлъзгава.

Миналата година Роджър Федерер и Анди Мъри бяха измежду играчите, които адресираха казуса. „Първите два мача са доста сложни. Винаги е било по този начин. Съчувствам на всички играчи, които са претърпели сходни неща, защото в първите два кръга тревата постоянно е по-мека и хлъзгава и е доста по-вероятно да паднеш и да се нараниш. С напредването на шампионата настилката се износва и става по-лесно да се движиш, само че до тогава би трябвало да си непрекъснато нащрек“ – разяснява Маестрото след мача си против Адриан Манарино.

От своя страна след мача на Серина Уилямс против Алиаксандра Саснович, в който американката се контузи и бе принудена да се отдръпна, Анди Мъри написа в Twitter „Брутално стичане на събитията за Серина Уилямс, само че Централния корт в действителност е доста хлъзгав. Не е по никакъв начин елементарно да се движиш там“.

До тази година единствените хора, на които се позволяваше да играят на Централния корт и корт №1 преди шампионата, бяха четири от членките на „Ол Инглънд Клъб“, които изиграваха другарски мач на двойки, с цел да тестват настилката.

След Надал и Беретини взаимна подготовка на Централния корт организираха Новак Джокович и Марин Чилич, а Коко Гоф бе на корт №1.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР