Уилямс е насрочил два теста, с които да оцени потенциала

...
Уилямс е насрочил два теста, с които да оцени потенциала
Коментари Харесай

Уилямс насрочи тестове с Роберт Кубица и Пол ди Реста

Уилямс е насрочил два теста, с които да оцени капацитета на Роберт Кубица, който се бори за завръщане във Формула 1, както и този на 31-годишният Пол ди Реста, който през този сезон замести Фелипе Маса в Унгария. Използваният болид и от двамата ще бъде със спецификации от сезон 2014.

Уилямс са тимът – оазис тази година за водачите, които желаят да сменят тима си или да се завърнат в шампионата. Тимът към този момент получи няколко запитвания от водачи и от своя страна стартира да следи други.

В листата на Уилямс за сътрудник на Ланс Строл участват четири имена – Роберт Кубица, Фелипе Маса, Пол ди Реста, а неотдавна стартира да се върти и името на Паскал Веерлайн – същият, който бе свързван с освободения от Нико Розберг болид преди съвсем година.

Първият тест на Кубица ще бъде на 11 октомври на " Силвърстоун ", а вторият – в Будапеща седмица по-късно. Именно в Унгария Кубица за първи път подкара болида на Рено от сегашния сезон. Ако Уилямс останат удовлетворени от тези два теста с Кубица, ще последват още такива с болид от сезон 2017. Датата за теста на Ди Реста обаче не се загатва.

 Кубица записа първи обиколки на @@@

Фелипе Маса също остава алтернатива за тима. Миналия месец бразилецът направи забавно изявление, в което съобщи, че хора, които не схващат от Формула 1 в отбора му, не желаят той да остане.

Ако въпреки всичко Уилямс не пожелаят да задържат Маса идващия сезон, би трябвало да имат поради и задължението към спонсора си Martini, съгласно което най-малко един от водачите им би трябвало да бъде над 25 години. Именно това изискване изключва Веерлайн от играта.

Болидът, който ще тестват Кубица и Ди Реста, бе употребен от Строл неведнъж за запознаване с обособени писти предишния сезон и частично този.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР