Уилям Патрик Стюарт-Хюстън бил уважаван и харесван член на въоръжените

...
Уилям Патрик Стюарт-Хюстън бил уважаван и харесван член на въоръжените
Коментари Харесай

„Моят отвратителен племенник“: Как Уилям Хитлер се бил срещу чичо си

Уилям Патрик Стюарт-Хюстън бил почитан и харесван член на въоръжените сили на Съединени американски щати. Започнал като асистент на фармацевт през Втората международна война, той траял да служи три години, а по-късно бил награден с медала Пурпурно сърце. След войната той се преместил в щата Ню Йорк, оженил се за партньорката си Филис, отгледал четири деца и основал сполучлив бизнес.

William Hitler: Hitler's Nephew Who Fought In The US Navy And Against His Uncle During WWII | SOFREP

Um

What?
— N-Word R Murrow (@mowoodier)
Това, което доста малко от живеещите в Пачоуг - квартала на Стюарт-Хюстън, знаели, че техният добър остарял комшия бил в действителност племенник на Адолф Хитлер.

Точно по този начин, Уилям Патрик Стюарт-Хюстън е роден като Уилям Патрик Хитлер. Тук е значимо да се означи още първоначално, че индивидът не е бил нацистки разузнавач. Деспотичният му чичо не е внедрявал племенника си надълбоко във вражеските позиции. Уилям служил почтено и с същинско пренебрежение към ужасяващите дейности на брата на татко му. Но фактът, че въобще му било разрешено да служи в американския флот, бил много незабравим.

Уилям Хитлер е роден в региона на Токстет в Ливърпул през март 1911 година Неговата ирландска майка Бриджит се е срещнала с австриеца Алоис Хитлер-младши в Дъблин към две години по-рано. Двойката избягала в Лондон, след което се преместили в апартамент на улица Upper Stanhope 102 в Ливърпул. Уилям бил роден там. 31 години по-късно немско въздушно нахлуване над града заличило парцела. Нападението, несъмнено, било поръчано - индиректно - от полубрата на Алоис Адолф.

Алоис по този начин или другояче от дълго време бил липсващ от това място. Той напуснал жена си и детето си малко след раждането на Уилям, тръгвайки на европейска обиколка на казина и игрални заведения, която завършила, защото срещнал друга жена и се открил за повторно. Този път като двуженец в Германия. Алоис фалшифицирал личната си гибел, с цел да извърши подвига. Така че, въпреки да не беше толкоз неприятен, колкото брат си, явно е имало нещо злокачествено в фамилията.



Когато навършил 18, Уилям решил да се свърже с татко си и пътувал до Германия, с цел да прекара известно време с него. Било 1929 година и до момента в който били там, бащата и синът отишли да видят чичо му Адолф на един от неговите все по-популярни нацистки манифестации. Младият Уилям прекарал известно време с чичо си и татко си, преди да се върне в Англия, където написал някои не толкоз удобни публикации за изгряващата звезда на немската политика. Както можете да си визиите, това разстроило неговия чичо фашист. Адолф обаче омекнал и през 1933 година бил благополучен да уреди на племенника си много елементарна работа в Reichskreditbank в Берлин.

Нещо като опортюнист, искащ да се възползва от позицията на чичо си като немски канцлер, Уилям постоянно се опитвал да откри по-добре платена и по-влиятелна работа. Адолф Хитлер внимавал да не реши някой, че глези племенника си, защото не желал да бъде упрекнат в непотизъм (раздаването от страна на папата, за подсилване на своята власт, на доходоносни длъжности, висши църковни звания и земи на свои близки роднини).

„ Не станах канцлер в интерес на фамилията си, никой няма да се качи на гърба ми “, споделил той. Освен това наричал Уилям „ моят непоносим племенник “.

William Hitler was Adolf’s nephew, through his half brother, Alois, and Irish wife, Bridgit. Author of a sensational article, ‘Why I Hate My Uncle’, he served in US Navy in WW2.
The big mystery? Why did he give his eldest son, Alexander, the middle name Adolf?
— Giles Milton (@GilesMilton1)
Уилям самоуверено или неуместно се опитал да накара Хитлер да му откри по-добра работа с много дръзновен вътрешносемеен шантаж. Въпреки опасността да популяризира лъжата, че Хитлер има еврейска кръв, Уилям съумял да избяга от Германия и в последна сметка се открил в Съединените щати, тъкмо преди експлоадирането на войната. Той се преместил там след къс престой във Англия. Разбираемо английската войска била малко скептична към неговата преданост и по тази причина му било отказано да влезе в армията.

Въоръжените сили на Съединени американски щати имали сходно отношение първоначално. След като изнесъл лекционна обиколка из Щатите като посетител на медийния барон Уилям Рандолф Хърст, Уилям Хитлер още веднъж решил да се опита да се включи и да се бие във войната против чичо си. Отново бил отритнат. Разбираемо. Би бил опасен избор.

По-младият Хитлер обаче не се отказал и сполучил. Написал писмо непосредствено до президента Рузвелт, като в кореспонденцията той обяснил претекстовете си да се реалокира в Америка от Обединеното кралство:

„ Британците са изолиран народ и макар че са благи и учтиви, моето усещане, вярно или не е, че в дълготраен проект не биха могли да почувстват задоволителна искреност или благосклонност към човек, носещ моето име. “

Why I hate my Uncle’ and want to send him to hell, says William Hitler (1939) -
— Daniel Holland

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР