Уилям Бърнс, номиниран от президента на САЩ Джо Байдън за

...
Уилям Бърнс, номиниран от президента на САЩ Джо Байдън за
Коментари Харесай

Номинираният за шеф на ЦРУ: Пекин е авторитарен, страховит съперник

Уилям Бърнс, номиниран от президента на Съединени американски щати Джо Байдън за шеф на Централното разследващо ръководство (ЦРУ), съобщи през днешния ден, че Китай ще е главният геополитически противник през идващото десетилетие, съобщи Ройтерс.

 Виж още

Ключът към националната сигурност на Съединените щати е конкуренцията с Пекин и противодействието на неговото " властническо, хищническо " управление, сподели бъдещият началник на Централно разузнавателно управление на САЩ на чуване в комисията за разузнаването към Сената, част от процедурата по одобряването му на поста.

Очаква се 64-годишният някогашен посланик от кариерата, който е работил както за демократически, по този начин и за републикански администрации, да получи елементарно утвърждението на горната камара на Конгреса, отбелязва Ройтерс. Бърнс към този момент пет пъти е бил утвърждаван от Сената на пост - два пъти като дипломат на Съединени американски щати (в Йордания и Русия) и три пъти на високи позиции в Държавния департамент.

Бъдещият шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ изброи четири свои целта - " хората, партньорствата, Китай и технологиите ". Той назова Пекин " властнически, застрашителен противник ".

Бърнс изброи като " добре познати " закани Русия, Северна Корея и Иран. Той загатна още като съществени опасности измененията в климата, световните здравни проблеми и киберзаплахите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР