Уилт Чембърлейн е най-доминиращият играч в НБА за времето си

...
Уилт Чембърлейн е най-доминиращият играч в НБА за времето си
Коментари Харесай

Как един чадър на Уилт Чембърлейн изкълчва рамото на негов съперник

Уилт Чембърлейн е най-доминиращият състезател в НБА за времето си в лигата. Няма по какъв начин да се каже нещо по-различно за човек, осъществил по 50 точки и взимал по 25 битки за цялостен сезон игра.
 " Куинтупъл-дабъл " или по какъв начин безпощадният Уилт Чембърлейн прави немислимото
Бившият съотборник на Чембърлейн в тима на Филаделфия и четирикратен участник в " Мача на звездите " Били Кънингам споделя една от най-интересните истории с присъединяване на Уилт - по какъв начин изкълчва рамото на противник, откакто му прави " чадър ".

" Най-великият миг от игра, който съм виждал, бе в един от последните ни мачове през сезон 1966/67. Играехме против Балтимор. Бяхме решили да счупим върха за най-хубав баланс през сезона.

Рано в мача имаше обстановка, при която Гъс Джонсън бе забил през Уилт Чембърлейн. Гъс беше доста здрав състезател. Тежах 100 кг, а той можеше да ме избута с една ръка. Човекът бе физически талантлив - 2 метра, 105 кг, целият в мускули. Обичаше да забива и бе доста гръмък състезател. Когато заби през Уилт, той в действителност заби. Можеш да кажеш, че на Уилт не му хареса.

По-късно в мача Гъс потегли на бърза офанзива и единственият човек сред него и коша бе Уилт. Той още веднъж искаше да забие през него. Гъс излетя - имаше съвършен ъгъл за забивка. Тогава Уилт скочи и блокира топката с една ръка - сграбчи я чисто от ръцете му! Веднага по-късно Уилт я заби назад в Гъс, пращайки го на земята с топката.

Гъс бе като сплеснат, изнесоха го. Оказа се, че Гъс Джонсън е единственият състезател в историята на НБА, който изкълчи рамото си от получен " чадър ". "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР