Уилсън Кипсанг ще се завърне в Токио тази неделя, за

...
Уилсън Кипсанг ще се завърне в Токио тази неделя, за
Коментари Харесай

Уилсън Кипсанг атакува световния рекорд в маратона

Уилсън Кипсанг ще се завърне в Токио тази неделя, с цел да пази купата си в маратона от 2017-а. Кипсанг, който е някогашен планетарен рекордьор в дисциплината, държи върха на трасето в Япония, само че в този момент желае да бяга по-бързо от 2:02:50 часа.

“Основната ми цел е международният връх. Ако температурата и времето са идеални, тогава ще натисна във втората половина на трасето”, сподели Кипсанг, който има персонален връх от 2:03:13 часа от 2016 година

Миналата година той мина половината отдалеченост за 1:01:22 часа, което беше несъмнено от него като “твърде амбициозно темпо”.

“Беше малко бързо. Искам да мина пункта за полумаратона за 61:40 мин тази година и по-късно да подвигна темпото”, добави кениецът.

Основните противници на Кипсанг в Токио ще са етиопецът Цегайе Меконен, който има персонален връх 2:04:32 часа от маратона на Дубай през 2014 година, сънародникът му Феиса Лилеса, сребърен олимпийски медалист от Рио де Жанейро 2016, както и кениецът Диксън Чумба, който има персонален връх от 2:04:32 часа от Чикаго 2014 година Същата година Чумба завоюва маратона на Токио.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР