Уилиам Чолов и Рами Киуан постигнаха зрелищни победи в категория

...
Уилиам Чолов и Рами Киуан постигнаха зрелищни победи в категория
Коментари Харесай

Чолов и Киуан със зрелищни победи на „Странджа“

Уилиам Чолов и Рами Киуан реализираха зрелищни победи в категория до 75 кг на Купа „ Странджа “. И двамата ни национали се класираха за четвъртфиналите на 74-ото издание на най-стария интернационален боксов шампионат в Европа. Те са разграничени в двете половини на схемата и могат да се срещнат чак на край.

Чолов надви в доста здрава борба над арменеца Вахтан Харутюнян. Двубоят мина при замяна на преимуществото, както и с по едно наказване за нечиста игра и на двамата. Националът ни, който е 4-кратен европейски първенец при подрастващите, обаче сподели воля и удържа на експанзията на противника си, с цел да вземе успеха с 4:1 гласа. На четвъртфиналите в петък Чолов ще боксира с Ерик Мендоса (Швеция).

Рами от своя страна не остави шансове на индиеца Сумит. Киуан сподели отличен инстинкт при спазването на отдалеченост и с доста положително придвижване по кръга съкруши съперника си с 4:1 гласа. В петък той ще се изправи против представителя на Сърбия Алмир Мемич.

Драматична загуба позволи Йордан Морехон. При най-тежките (+92 кг) олимпийският и международен първенец за младежи направи прекрасен мач против Мохамад Абдулаев и имаше превес след първите два рунда. В третия обаче съдиите решиха, че азерът е бил по-активен и му присъдиха победа с 3:2.

Във вечерната стратегия, която стартира от 18:00 часа, своето присъединяване на шампионата ще стартира и Станимира Петрова (54). Световната и европейска шампионка, която е 3-кратен притежател на купата, ще боксира в трети мач на кръг А с бразилката Татяна Чагаш. В шестия дуел на кръг Б Аслъхан Мехмедова (60) ще мери сили с Ана Джени (Швейцария).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР