, УикипедияТова са рекордно ниски температури. Подобни градуси не е

...
, УикипедияТова са рекордно ниски температури. Подобни градуси не е
Коментари Харесай

Минус 50 градуса по Целзий в Сибир

, Уикипедия

Това са рекордно ниски температури. Подобни градуси не е имало от доста време в региона.

Такова извънредно студено време в Сибир не се е случвало дълго време. Температурата е с 20 до 24 градуса по-ниска от нормалната.  Например, в централната част на района на Красноярск чакаме да бъде минус 50 градуса “,  казва Роман Вилфанд, теоретичен шеф на Хидрометеорологичния институт.

Според него, извънредно ниските температури също са разследване от изменението на климата,  тъй като световното стопляне е причина освен за високи температури, само че и за огромни температурни амплитуди.

Тази неустойчивост е изключително явна през декември,  когато в Северен Сибир са регистрирани температури с 10 градуса по-високи от нормалните, а някои елементи слагат върхове за най-висока температура по това време на годината.

На 1 декември в якутското   село Саскилак са измерени минус 4,4 градуса, което е с 3,3 градуса повече от предходния връх, подложен през 1954 година.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР