УикипедияПроектът за Зелена зона във Варна няма да стартира докато

...
УикипедияПроектът за Зелена зона във Варна няма да стартира докато
Коментари Харесай

Жители от варненския квартал Чайка скочиха срещу въвеждането на Зелена зона в района

Уикипедия

Проектът за Зелена зона във Варна няма да започва до момента в който не се съберат всички гледни точки на жителите на кв. " Чайка ".   Това сподели кметът на Община Варна Благомир Коцев през вчерашния ден по време на срещата с жители в зала " Пленарна ", съобщи Радио Варна. Коцев предложи да бъдат излъчени няколко хора, които да споделят с администрацията отсега нататък, с цел да се изчистят всички въпроси към Зелената зона и опциите за паркиране в квартала.

Има три места за построяването на подземни паркинги в кв. " Чайка ", сподели основният проектант на Варна, Виктор Бузев и ги уточни: под алеята на бул. " Ал. Стамболийски ", на излизане от подлеза на блок 10 - поляната под сп. " Явор " и до Спортно учебно заведение. Това са опциите за отделяне съгласно Подробен устройствен план в кв. " Чайка ", добави Бузев. Той акцентира, че алеите в квартала са станали улици през 2015г. с приемането на Подробен устройствен план. А значителният проблем с паркирането там не е от 2024г., а от 2022г.

Гражданите бяха безапелационни, че Зелена зона в кв. " Чайка " не би трябвало да има. Според тях би трябвало да се внесе предложение от адмонострацията към Общински съвет Варна решението от 2022 година за подзона 7 да се анулира!

Думата имаха и част от жителите в зала " Пленарна ". Мария Димитрова, живуща в блок 51, попита по какъв начин преди пред постройката им са можели да паркират 22 автомобила, а съгласно разчертаването сега местата са 12. Тя добави, че е извънредно неточно да се сложат знаци за нова организация на придвижване след 20ч. без предизвестие на жителите, а Общинска полиция е регулирала  паркирането по-късно, сподели още Мария Димитрова.

Друга жена,  която бе пристигнала на срещата установи, че с цел да платиш за нещо, би трябвало да получиш друго отсреща, по отношение на Зелената зона и опцията за паркиране на хората в региона й. Тя попита още: Къде е проектът за придвижване в квартала? Защо хората не са го видели преди той да влезе в действие?

Има ли по какъв начин това, което е направено сега да се радактира, попита различен жител, живеещ в 26 блок, а Атанас Атанасов от блок 60  попита по кои параметри се разчертават паркоместата? " При нас има разчертани места по 5м, а пред прилежащ вход има места по 6,5м., а за инвалидни места към 7м. Кой е разчертавал тези паркоместа? - попита Атанасов.

Арх. Неньо Ненов зададе въпрос към администрацията къде в квартала има улици? Това е квартал от затворен тип  с алеи от 60-те години.

" В квартала има 10 хиляди паркоместа. Искаме да ни върнете тези 10 хиляди места, на които да паркираме. Да се върне през вчерашния ден! Това желаят хората от кв. " Чайка " ", разясниха други, пристигнали на срещата в зала " Пленарна ".

Друга жена от квартала попита дали е обикновено пред бл.23 да има 2 места за инвалиди едно до друго, като посочи, че паркоместата са били разчертани през днешния ден.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР