Уикипедия Днес около 12,30 часа, на полигон Сливница по време на

...
Уикипедия
Днес около 12,30 часа, на полигон Сливница по време на
Коментари Харесай

Тежка рана от картечница в бедрото погубила младия редник от Благоевград

Уикипедия Днес към 12,30 часа, на полигон Сливница по време на провеждането на планувано занятие по огнева подготовка се е прострелял редови войник І клас Николай Николаев Тошев. Това оповестиха от министерството на защитата. Инцидентът е станал след привършване на занятието с картечница "Браунинг " от въоръжението на бойна бронирана машина "Гардиан ". След осъществяване на инспекция на оръжието и отчет, че оръжието е изпразнено стартира подготовка за превозване на картечницата. 
В този миг се създава изстрел, вследствие на който редови войник Тошев е тежко ранен в лявото бедро. Незабавно е оказана първа здравна помощ от доктор от ВМА Пловдив. Пострадалият е превозен с кола за спешна помощ към ВМА - София. По време на пътуването лекарският екип е установил гибелта на редови войник Тошев. По случая се правят съответните процесуално-следствени дейности. 
Редник Николай Николаев Тошев е роден на 30.06.1986 година в Благоевград. На работа в Българската войска е от 20 март 2017 година На 01.06.2017 година в Център за подготовка на специалисти-Сливен е придобил военно-отчетна компетентност мерач-оператор на ББМ "Гардиан ".  
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР