Уикендът започва, времето е студено, но на вас вече не

...
Уикендът започва, времето е студено, но на вас вече не
Коментари Харесай

Три идеи за зимна разходка около София

Уикендът стартира, времето е студено, само че на вас към този момент не ви се стои у дома. Ако имате потребност да се раздвижите и да намерите прелестно място за разходка отвън столицата макар студа, ето няколко вероятни направления към София, в които да се отправите.

Облечете се топло, вземете си грейки за ръце и термос с парещ шоколад или чай. Важно е да сте със постоянни обувки, с цел да не се откажете при първото по-хлъзгаво място. Не забравяйте също положителното въодушевление и ария, която да си тананикате.

Пътеката на здравето над Кладница

Хубавото на тази пътека е, че се движи най-вече през гора, където значително ще сте предпазени от възможни ледени ветрове - изключително в случай че сравните прекарването с нанагорнище на някой връх. Пътеката на здравето ще ви отнеме по-малко от час за изминаване, като на няколко пъти ще преминете през дървени мостчета. При хижа Селимица, където свършва пътеката, има ъгъл за сядане и люлки за децата.

Обиколната пътека на Витоша

Познатата като Обиколната на Витоша пътека, която в по-голямата си част се движи в ниските елементи на планината около прилежащите села, е равна, необятна, подобаваща за дребни и огромни даже и през зимата. По трасето ѝ има места за отдих, където да разположите зимния си пикник. Ако имате термокутии, може даже да хапнете топъл обяд навън. Участъкът сред Железница, Бистрица, Симеоново и Драгалевци е най-популярният.

Пикник зоната до парк Камбаните

Когато падне сняг, пикник зоната до Камбаните става като излязла от приказка - всички кръгли масички и столчета се снабдяват със снежни шапки, а по скатовете е цялостно с деца, които тестват новите си шейни. Мястото е закътано в горичка, където можете да се скриете от ветровете, само че в случай че пекне слънце, се преместете при монумента Камбаните, където можете да съберете слънчеви лъчи и да си припомните посланието за мир и хубост, което носи този обвързван с комунизма монумент. Това предложение включва минимум вървене, защото може да се стигне с кола до самата пикник зона. Ако желаете повече оживление, продължете по асфалтовия път нагоре след Камбаните и на първата отбивка хванете отклонението вляво. Оттам добре забележима пътека ще ви поведе надолу, където ще прекосите мост над поточе, а по-късно нагоре, където мрежа от пътеки и пътечки ще ви даде опция да се разноските в иглолистна гора и да дишате аромата на смола.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР