Уикендът в Пловдив ще започне със слънчево и топло време.

...
Уикендът в Пловдив ще започне със слънчево и топло време.
Коментари Харесай

Уикендът в Пловдив започва със слънчево и топло време

Уикендът в Пловдив ще стартира със слънчево и топло време. В сутрешние часове на деня температурите ще бъдат сред 17 и 20 градуса, а следобед ще доближат до 30-31 градуса. Вечерта са вероятни краткотрайни валежи. Тази заран облачността краткотрайно ще се раздра и намалее, преди обяд ще е най-вече слънчево. След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е сдържан и през страната ще минава леден атмосферен фронт.
Прочетете още
Сутринта над страната облачността краткотрайно ще се раздра и намалее, преди обяд ще е най-вече слънчево. След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е сдържан и през страната ще минава леден атмосферен фронт. На доста места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. По-значителни и на повече места ще са явленията в северната половина от страната. Температурите ще останат съвсем без смяна, оптималните ще са от 27° - 29° в Северозападна България до 32° - 34° в югоизточните региони, само че към вечерта вятърът ще се усили и ще стартира да нахлува относително студен въздух. Атмосферното налягане ще се намали и ще бъде по-ниско от междинното за месеца.

Преди обяд в планините ще доминира слънчево време, само че след обяд над масивите в Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждована облачност. На доста места там ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Стара планина. Ще духа до сдържан, по най-високите елементи и мощен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 22°, на 2000 метра - към 14°.

Над Черноморието ще е доминира слънчево време, след обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, ще се задържи съвсем без превалявания. Преди обяд ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток, само че след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 25° и 28°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР