Уфологията представлява псевдонаука, която се опитва да даде отговор на

...
Уфологията представлява псевдонаука, която се опитва да даде отговор на
Коментари Харесай

Изследователите на НЛО, които се оказаха измамници

Уфологията съставлява псевдонаука, която се пробва да даде отговор на въпроса дали сме сами във Вселената. Повечето хора, занимаващи се с сходни проучвания, са уверени, че извънземни не просто съществуват, само че и постоянно посещават нашата планета. Тъй като ползата към тематиката за НЛО е огромен, има редица образци за уфолози, пробвали се да завоюват пари и популярност, представяйки откровени неистини и имитации като „ доказателства “ в поддръжка на изказванията си. Въпреки осъществените от тях измами, налудничавите теории на някои от тези „ откриватели “ не престават да се радват на забележителна известност.  

What is Area 51? And what makes it the alien hotspot of conspiracy theories? We explain.
— USA TODAY (@USATODAY)

Боб Лазар

Робърт Скот Лазар, по-известен като Боб Лазар, е американски предприемач, твърдящ, че в края на 80-те години на предишния век се занимавал с проучването на извънземна технология. По думите му, той работил в свръхсекретен регион, наименуван S4, намиращ се покрай комплекса „ Зона 51 “ в Невада. Според Лазар, там имало девет галактически апарата с извънземен генезис. Неговата задача била да изследва в елементи системите им и метода, по който се придвижват. Твърденията му в началото привлекли огромен интерес и провокирали сензация, само че напълно скоро станало ясно, че той надалеч не е меродавен източник на информация. Оказало се, че той излъгал както за образованието си, по този начин и за своя професионален опит. На всичкото от горната страна, против него били повдигнати и обвинявания за незаконна търговия с химически субстанции и присъединяване в мрежа, занимаваща се с проституция. Въпреки всичко това, някои фенове на тайните теории не престават да имат вяра на Лазар, смятайки, че американското държавно управление го е дискредитирало в опит да прикрие обстоятелството, че разполага с извънземни технологии. 

Стели Романек

Американецът Стенли Тайгър Романек безспорно е измежду най-скандалните откриватели на НЛО. Той твърди, че е отвличан от извънземни, които го подлагали на всевъзможни опити и поставяли импланти в тялото му. През 2008 година Романек даже съобщи, че е снимал по какъв начин извънземно създание наднича през един от прозорците на къщата му. За да потвърди, че фрагментите са достоверни, той се подложил на тест с детектор на лъжата. Резултатите, обаче, посочили, че Романек лъже. За да изясни това, ексцентричният мъж отбелязал, че страда от заболяване, което повлияло върху проучването, само че без да показа доказателства в поддръжка на изказванието си. През 2014 година той е задържан по обвинявания в владеене на детска порнография. Романек изрично отхвърля това и твърди, че управляващите се пробват да му попречат да разкрие истината за съществуването на извънземни. След като е приет за отговорен, той прекара две години в затвор, след което е освободен, само че му е неразрешено да употребява компютър без контрол и да контактува с лица на възраст под 18 години. 

Illustration of the George Adamski UFO contact, 1965
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР