Уестингхаус Електрик“ подписа меморандуми за разбирателство с ключови български доставчици

...
Уестингхаус Електрик“ подписа меморандуми за разбирателство с ключови български доставчици
Коментари Харесай

Уестингхаус ще работи с пет български фирми по ядрените проекти в АЕЦ Козлодуй

„ Уестингхаус Електрик “ подписа меморандуми за съгласие с основни български снабдители в поддръжка на идните нуклеарни планове, основани на технологията AP1000, на площадката на АЕЦ Козлодуй в Северна България и други планове в целия район, оповестиха от Министерството на енергетиката.

Събитието се организира в постройката на Американската комерсиална камара в София в наличието на министъра на енергетиката Румен Радев, посланика на Съединени американски щати в България Кенет Мертен, ръководителя на комисията по енергетика в Народно събрание Делян Добрев и други посетители.

Петте български компании, подписали меморандумите за съгласие с „ Уестингхаус Електрик “, са „ Оскар-Ел “, „ Главболгарстрой “, „ ЕНПРО Консулт “, „ ЕнергоСервиз “ и „ И Кю И България “. С това се задълбочава капацитетът за съдействие в производството на основни съставни елементи, в това число системи за надзор и ръководство, системи за радиационен мониторинг, както и даване на разнообразни инженерни, консултантски и строителни услуги.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР