Уест Хам води преговори с Барселона за подписа на крайния

...
Уест Хам води преговори с Барселона за подписа на крайния
Коментари Харесай

Клуб от Премиър лийг преговаря с Барселона

Уест Хам води договаряния с Барселона за подписа на крайния бранител Муса Ваг, твърди Mundo Deportivo. Сенегалецът има контракт с каталунския гранд до лятото на 2023-а, само че се счита, че Барса са подготвени да се разделят с него и биха изслушали разнообразни предложения. 21-годишният футболист прекара последния си сезон чартърен във Ница, където записа 2 асистенции в 5 мача, само че от френския клуб отхвърлиха да го привлекат за непрекъснато.

Според източника “чуковете” имат две благоприятни условия пред себе си, в случай че желаят Ваг. Едната е да се съгласят на наем за една година, като в контракта участва и алтернатива за откупуване на играча на стойност 16 милиона евро. Другият вид пред тима от Висшата лига е да купят бранителя още в този момент, като платят за правата му 10 милиона евро.

Ваг се причисли към тима на Барселона “Б” през 2018-а за 5 милиона евро, като през сезона записа и 3 мача за първия отбор - против Уеска, Ейбар и Селта. Защитникът е прочут с това, че съумя да се трансформира в най-младия африкански голмайстор на Световно състезание, когато през 2018-а на форума в Русия съумя да се разпише във вратата на Япония на възраст от 19 години и 263 дни.

От своя страна, Уест Хам изпитва компликации на поста десен бранител и търси укрепване в тази част от терена. Тимът на Дейвид Мойс разполага единствено с Райън Фредерикс на тази позиция, откакто Пабло Сабалета се чака да напусне клуба, а Джереми Нгакия отхвърли да подпише кратковременен догово до края на сезона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР