Уест Хам и Евертън не успяха да се победят и

...
Уест Хам и Евертън не успяха да се победят и
Коментари Харесай

Уест Хам и Евертън си размениха два гола за пет минути

Уест Хам и Евертън не съумяха да се победят и приключиха наедно 1:1 в мач от 23-ия кръг на Висшата лига. Всичко по-интересно в срещата се случи през първото оплувреме, когато паднаха и двете попадения дело на Иса Диоп в 40-ата минута и Калвърт-Люин четири минути по-късно.

В 20-ата минута пристигна първата действителна опция за един от двата тима, когато Марк Нобъл центрира от дясно, Халер стреля с глава, само че топката мина на сантиметри. Две минути по-късно съдията анулира попадение на “чуковете”, откакто още веднъж Нобъл изведе Лансини, аржентинецът означи, само че се оказа, че е бил зад тила на защитата при подаването на капитана на домакините. В 32-ата минута Люка Дин центрира доста добре към Тио Уолкът, който се оказа в отлична позиция, само че насочи слаб удар и Рандолф, който се завърна в клуба преди няколко дни и през днешния ден дебютира наново, избави.
Пет минути преди края на полувремето нарушаване до тъчлинията докара до центриране на Лансини от дясната страна на вратаря, Иса Диоп се измъкна и прати топката зад тила на Джордан Пикфорд.

Само четири минути по-късно “карамелите” изравниха. Люка Дин центрира от корнер на първа греда, там топката бе отклонена от Холгейт, който единствено продължи движенеито й към Калвърт-Люин, за който остана най-лесното и единствено я прати във вратата.

YESSSS!!! @CalvertLewin14! #WHUEVE

1-1 pic.twitter.com/URO7y5zUDW
— Everton (@Everton) January 18, 2020
В ответната офанзива момчетата на Дейвид Мойс бяха покрай ново попадение. Пабло Сабалета проби до самата последна линия, след което центрира, само че ударът на Пабло Форналс бе избавен от Пикфорд.

Малко след началото на втората част Евертън бе покрай второ попадение, само че Калвърт-Люин не съумя да означи от няколко метра, откакто Уолкът центрира добре от дясно. “Чуковете” дадоха отговор с удар с глава на Але, който бе ориентиран тъкмо в центъра на вратата, само че Пикфорд избави с тъга, стоварвайки топката на самата голлиния. Малко по-късно Лансини също опитва удар, само че британският национал още веднъж се разстегна добре и прати топката в корнер. В следвящият кръг Евертън посреща Нюкасъл, а Уест Хам гостува на Лестър.

СТАТИСТИКА
Премиър лийг 23 кръг, събота 18 януари  Уест Хам 1:1краен резулат  Евертън
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР