Уест Бромич и Ливърпул направиха голово реми, завършвайки 2:2 на

...
Уест Бромич и Ливърпул направиха голово реми, завършвайки 2:2 на
Коментари Харесай

Мислейки за Рома, Ливърпул дари точка на УБА

Уест Бромич и Ливърпул направиха голово реми, завършвайки 2:2 на "Дъ Хоуторнс ". Дани Ингс в 4-ата и Мохамед Салах в 72-ата бяха точни за Ливърпул, до момента в който Джейк Ливърмор (79') и Саломон Рондон (88') резервираха илюзорните шансове на Уест Бромич за оставане в най-виското равнище на футбола в Англия.

Ливърпул започва в нормалното 4-3-3, като немският управител на отбора Юрген Клоп разчете на Садио Мане, Дани Ингс и Мохамед Салах в предни позиции.

Мениджърът на Уест Бромич Дарън Муур пък започва с 4-4-1-1, като Саломон Рондон водеше офанзивата на "дроздовете ". Зад него действаше Джей Родригес.

Мърсисайдци започнаха с ранен напън и още в 4-ата минута излязоха напред в резултата на "Дъ Хоуторнс ". След ъглов удар оляво на вратаря Мане пусна по земя към наказателното поле, където откри Вайналдум. Холандският полузащитник спря топката на едно място и Дани Ингс от упор разтреля домакините - 0:1.

Последвалите минути Уест Бромич съумя да се поуспокои от офанзивите на Ливърпул и направи няколко положителни офанзиви, последвали с удари, само че стражът на Ливърпул Лорис Кариус се намеси добре.

В 37-ата минута пристигна най-голямата заплаха за Албиън. Ливърмор центрира отдясно, а кълбото попадна в МакКлийш, който пусна паралелно по голлинията. Джей Родригес бе открит напълно непокрит на празна врата, само че полузащитникът на УБА не съумя да засече кълбото в мрежата на "червените ".

Пет минути по-късно Ингс пропусна чудесна опция да удвои за Ливърпул. Джо Гомес пое отдясно и пусна към Салах, който откри непокрития Ингс против Бен Фостър, само че британският вратар на УБА отби с самообладание.

Второто полувреме започва по огледален метод на първата част. В 47-ата минута Дани Ингс бе спънат в наказателното поле от Доусън, само че съдията Стюарт Атуел не уточни бялата точка.

В 72-ата минута Фимрино овладя отдясно и поде офанзива за своите. Бразилецът пусна към Окслейд-Чембърлейн, който откри вляво Салах и египтянинът не пропусна да трансферира Фостър - 0:2. Това бе 31-ият гол за Салах във Висшата лига и по този метод той изравни върха на Луис Суарес с алената фланелка от сезон 2013/2014. В оставащите минута УБА хвърли всичките си старания в предни позиции и те бяха увенчани с непълен триумф. В 79-ата минута след безредие от корнер най-съобразителен бе Джейк Ливърмор.

В 88-ата минута многбройните центрирания на Албиън доведоха до равнене на резултата. Саломон Рондон бе поркиван от Роберто Фирмино и венецуелецът бе по-деен в наказателното поле, освободи се и от близка отдалеченост порази "червената " врата за крайното 2:2.

По този метод УБА записа в актива си 25 точки, и остава на последното място, като е напълно покрай гарантирането на място в Чемпиъншип. От своя страна Ливърпул остава трети със 71 точки. Три пред четвъртия Тотнъм, само че и с мач повече. Идния кръг "червените " посрещат Стоук Сити, до момента в който УБА гостува на Нюкасъл.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР