Уелският футболен клуб Кардиф, който в момента играе в Чемпиъншип,

...
Уелският футболен клуб Кардиф, който в момента играе в Чемпиъншип,
Коментари Харесай

Кардиф ще трябва да изплати цялата сума на Нант за Емилиано Сала

Уелският футболен клуб Кардиф, който сега играе в Чемпиъншип, ще би трябвало да изплати цялата трансферна сума на френския Нант за правата на футболиста Емилиано Сала. Това реши ФИФА.

Емилиано Сала почина трагично през януари 2019 година единствено няколко часа, откакто мина от Нант в Кардиф, който по това време играеше във Висшата лига. 28-годишният аржентинецът стана жертва на самолетна катестрофа над Ламанша, като самолетът, който трябваше да го извози от Нант до Кардиф, попадна в стихия и се разруши.

Това докара до серия от каузи сред двата футболни клуба по отношение на това дали би трябвало да се заплаща трансферната сума от 15 милиона лири.

През август предходната година Спортният трибунал в Лозана отсъди, че Кардиф би трябвало да заплати 6 милиона евро на Нант, а днешното решение на ФИФА задължава Кардиф да изплати и остатъка от сумата.

От Кардиф упорстваха, че Нант би трябвало да понесе отговорност за случилото се със Сала, защото полетът му е бил проведен от френския клуб.

Заради делото за Сала Кардиф има други проблеми. Клубът бе осъден да не реализира входящи прехвърляния в два следващи трансферни прозореца, вторият от които е актуалният летен, който публично отваря в събота.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР