Уелнес може да се разглежда като състояние на този момент,

...
Уелнес може да се разглежда като състояние на този момент,
Коментари Харесай

Какво е уелнес култура и как може да подобри кариерата ни?

Уелнес може да се преглежда като положение на този миг, в който се усещаме, действие и изглеждаме в оптимално положение. Работещите хора прекарват над една трета от времето си в работна конюнктура и в случай че изискванията го посоляват те могат да са оптимално продуктивни. Чрез корпоративния уелнес се влага тъкмо в тази конюнктура. Това съобщи Димитър Михайлов, създател на платформата​, на посетители в студиото на ​ по телевизия Bulgaria ON AIR.

Как можем да се усещаме добре в границите на ежедневната работа?

Според Михайлов има няколко съществени фактора.

" Физически уелнес значи да се движим регулярно, да имаме оптимални хранителни привички и средства, с които да борим напрежението, да се възвръщаме, да подобрим съня си, метода по който може да релаксираме. Колкото по-здрави и продуктивни се усещаме, толкоз по-ефективни и щастливи можем да бъдем от това, което вършим ", споделя той.

Според специалиста, с цел да е оптимално сполучлив човек, би трябвало самичък да откри това, което е оптимално дейно за него, което му доставя наслаждение и резултати т.е. да откри оптимално продуктивната си среда.

" Важно е да се знае, че уелнес е развой и цялостна тактика. Всяка компания, в която това е въведено като основа на корпоративната услуга и е елементарно за всеки един да стартира, то това е сполучлива стратегия. Картата за спорт да вземем за пример или масажният стол в офиса за част от програмата, само че в случай че няма привички на чиновниците, парите ще са просто изхарчени от компанията, без да има действителна изгода от тях ", счита той.

Според специалиста, когато хората работят от хоум офис, би трябвало да се намерят стъпките, с които ще се възвърне процеса по грижата за себе си. " В карайна сметка живеем, с цел да сме сме здрави и да се радваме на живота и работим, с цел да си осигуряваме въпросното богатство. Когато жертваме здравето си в името на работата, това не е дълготрайна инвестиция и няма дълготраен резултат за нея.
 Как наподобява
Как наподобява " прегарянето " на работното място и по какъв начин можем да се предпазим?

Отговори в предаването Money.bg дава Велина Гетова, психолог с дълготраен опит в IT сферата

Колко би излязла инвестицията в здравето ни?

По думите на Михайлов това не излиза скъпо.

" Ако сме на прага на оцеляването, по-всяка възможност няма да се оправим да поддържаме подобен статут, само че никога не е скъпо да създадем няколко крачки повече денем или подготовка със лично тегло у дома. Не е скъпо да изберем кои храни да купуваме по този начин, че да понижим модифицираните в менюто ни. Това не е изключително скъпо, не е някаква прекаленост и е изцяло налично за всеки ", съобщи той.

Според него главен минус, който се среща при хората, които по една или друга причина не стартират да го вършат, е тъй като считат, че би трябвало да поставя огромни старания, придържане към режим и липса на независимост. Но това не е по този начин.

" Необходимо е да се придържаме едвам 30%-40% към физическата си интензивност, която сме си построили и към другите си привички, с цел да имаме резултати в границите на година ", счита той.

Ако работодателят не дава сходни опция е задоволително да се потърсят препоръки за хранене или тренировки онлайн, по думите на експерта.

" Има доста разнообразни източници. Можете да се допитате и до професионален съветник и да се откри подпомагане в тази връзка. Въпросът е мотивацията за първата крачка. Важно е също да се знае, че това не е влизане в режим и казармен ред ".

Рискове от свръх здравословен метод на живот?

Според Михайлов в случай че се живее прекомерно здравословно и извънредно има риск да се развият алергии и автоимунни болести по-лесно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР