Уелнес инфлуенсър споделя най-добрия начин да спите правилно по гръб, ако не спите естествено по гръб

...
Въпреки че има различни популярни пози за сън, уелнес инфлуенсър
Коментари Харесай

Въпреки че има различни популярни пози за сън, уелнес инфлуенсър в TikTok споделя начини за оптимизиране на съня по гръб обратно, което също може да има няколко предимства.

Дженифър Уилсън, лицензиран асистент по физиотерапия, (@sensefulwellness) започна поредица на страницата си в TikTok, обясняваща как хората могат да спят в позиции, които насърчават „неутрално подравняване“ и защо това може да натовари по-малко тялото ви.

„Ако сте виждали моите видеоклипове преди, разглеждам много позиционни техники, за да насърча по-неутрално подравняване, така че да спестим тялото си от ненужно износване“, каза тя, докато показваше три различни варианта.

Един от най-важните съвети на Уилсън е да спите по гръб с възглавници под коленете или долната част на гърба. Тя каза, че по този начин можете да предотвратите извъртането на краката на тялото ви по време на сън, което може да причини дисбаланс и да окаже натиск върху ставите.

Тази позиция може да е нова за много хора. Само 38% от хората естествено спят по гръб, така че използването на възглавници по време на сън може да им помогне да поддържат неутрален гръбнак. Хората, които спят по гръб обаче, не са единствените, които могат да се възползват от тези съвети – особено защото някои хора не спят естествено в тази поза.

„НИКОГА не мога да лежа по гръб на сън. не знам защо, но ако лежа по гръб повече от няколко минути, стаята започва да се върти и ми се гади,” отговори @rubythat1.

„Получавам сънна парализа на гърба си, не мога да направя това,” коментира @lowkeykombuchaenthusiast.

За тези хора спането настрани може да бъде опция.

„Когато говорим за спането настрани, не че е лошо по своята същност. Спането на лявата ви страна може да предложи предимства като облекчение от сънна апнея и хронична болка в долната част на гърба. Въпреки това, неправилното подравняване по време на сън настрани, като неудобна позиция на врата или гръбнака, може да доведе до проблеми като болка във врата и дискомфорт в гърба“, каза д-р Даниел Кевас, главен медицински съветник в Sleepline, пред In the Know by Yahoo. „Поставянето на възглавница между коленете, докато спите настрани, може да помогне за поддържането на таза и гръбначния стълб в неутрална позиция.“

В миналото Уилсън е публикувал видеоклипове, обясняващи как да оптимизирате спането на ваша страна.

Тъй като хората спят в различни пози, Уилсън и други експерти подчертават колко е важно да дадете силна опора на тялото си без значение по какъв начин решите да си починете.

In The Know by Yahoo вече е наличен в Apple News — !

Публикацията Wellness инфлуенсър споделя най-добрия начин да спите правилно по гръб, ако естествено не спите по гръб се появи първо в In The Know.

Още от In The Know:

Този индустриален таван в Южна Флорида има безупречно настроение

< p>Розовият Хелоуин официално е нещо, а TikTok е обсебен: „Забравете Барби, розовият Хелоуин е атмосферата“

„Всичко, което направих, се чувствах странно и различно“: TikToker документира нейната година на „първи трезви“

Ако си падате по криминални драми, ще ви хареса да играете тази нова мистериозна игра за убийство у дома

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР