УЕФА заяви, че е започнала разследване, след като стюарди конфискуваха

...
УЕФА заяви, че е започнала разследване, след като стюарди конфискуваха
Коментари Харесай

УЕФА разследва конфискувано знаме с цветовете на дъгата

УЕФА съобщи, че е почнала следствие, откакто стюарди конфискуваха знамето с цветовете на дъгата на датски почитател в Баку преди четвъртфиналния конфликт от Евро 2020 с Чехия.

Охраната на стадиона в столицата на Азербайджан иззе флага от двама последователи на Дания, откакто бе очевидно по трибуните, отредени за почитатели на скандинавците, по време на загрявките. Кристофер Фьонс съобщи, че стюардите са отказали да обяснят премахването на знамето, до момента в който Европейската централа упорства, че в никакъв случай не е инструктирала личния състав на стадион-домакин на Евро 2020 да конфискува знамена с цветовете на дъгата от ентусиасти.
 Проект на БФС за интеграция на бежанците завоюва поддръжката на УЕФА Проект на БФС за интеграция на бежанците завоюва поддръжката на УЕФА
Разработеният от Българския футболен съюз план „ Добре пристигнали в България! Семейни тренировки по футбол за бежанци “ завоюва...

„ Официално лице от защитата на УЕФА пристигна при мен и взе флага. Отивахме на място, където човешките права не съществуват, и аз бях песимистичен по отношение на идното международно състезание, което се организира в Катар, тъй че ще се усещам като двуличник, в случай че не направя нещо по въпроса “, сподели Фьонс за датското издание DR Sporten. Европейската футболна централа показа, че знамето е върнато на фена и настоя, че се е свързала с делегата на УЕФА и шефа на защитата на стадиона, с цел да проверява неотложно случилото се незабавно откакто е схванала за случая.

„ УЕФА в никакъв случай не е инструктирала стюардите в Баку или на който и да е различен стадион да конфискуват флагове с цветовете на дъгата. Веднага щом УЕФА разбра за случая, се свързвахме с делегата и шефа на защитата на Европейската футболна централа на стадиона, с цел да проверяваме и изясним казуса с локалните стюарди.

Бяхме известени след мача, че знамето е върнато на притежателя му. Флагът с цветовете на дъгата е знак, който въплъщава главните полезности на УЕФА, промотирайки всичко, в което имаме вяра – едно по-справедливо общество, толерантно към всички и УЕФА подсигурява, че знамето е върнато на фена “, се споделя в изказване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР