УЕФА започна разследване срещу Румъния заради расистките обиди към шведския

...
УЕФА започна разследване срещу Румъния заради расистките обиди към шведския
Коментари Харесай

УЕФА наказва и Румъния за расизъм?

УЕФА стартира следствие против Румъния поради расистките обиди към шведския нападател Александър Исак по време на мача сред двата отбора от квалификациите за Евро 2020. Двубоят в Букурещ на 15 ноември бе спрян за към минута и половина, откакто от трибуните се чуха грозни викания.

“Бяхме готови за нещо такова. Тъжно е, само че е реалност. Попитах съдията дали е чул виковете и той ми сподели, че не е. След няколко минути обаче спря мача. Реших, че няма да разреша на случилото се да ми повлияе. Тези хора от трибуните желаеха точно това, само че аз не го позволих”, съобщи след дуела пострадалият Исак.

Дисциплинарната комисия към УЕФА ще преглежда още пет евроквалификации поради произшествия, само че само срещата в Букурещ попада в графата расизъм.

Така Румъния може да получи наказване от един мач на празен стадион, по сходство на България. Интересното е, че двете страни може да попаднат в един поток в баражите на шампионата Лигата на нациите, явяващ се финален късмет за класиране на еврошампионата. " Лъвовете " обаче няма по какъв начин се сблъскат със северните ни съседи в полуфиналния плейоф.
Шведите се оплакаха от расистки викания в Румъния Александър Исак чул неприятни викания по свои адрес
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР