УЕФА, заедно с Европейската клубна асоциация и представители на първенствата

...
УЕФА, заедно с Европейската клубна асоциация и представители на първенствата
Коментари Харесай

УЕФА обсъжда вариант с финална четворка за ШЛ

УЕФА, дружно с Европейската клубна асоциация и представители на шампионатите в Европа, разисква опциите за смяна на формата на Шампионската лига.

Работна група на европейската футболна централа работи по разновидността с крайна четворка в Истанбул, с която да приключи най-престижния клубен шампионат. След изиграването на оставащите осминафинали има вид да се премине към един мач на елиминации за четвъртфиналите.

Ако всичко се развие по проект и евротурнирите се изиграят през август, футболистите ще получат отмора през септември. Това значи, че УЕФА ще би трябвало да отсрочи мачовете от Лигата на нациите.

#Champions: dai quarti " one shot " alla Final Four, ecco il piano B di #Ceferin. All'ordine del giorno del prossimo esecutivo Uefa anche il tema Coppe e le ipotesi su come concluderle. #SportMediaset https://t.co/z9NzlBTI36
— SportMediaset.it (@Sport_Mediaset) May 19, 2020
Междувременно президентът на УЕФА Александър Чеферин обясни, че датата 3 август, на която би трябвало да завършат националните шампионати, не е публична. Той изясни, че тя е целесъобразна, а не наложителна.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР