УЕФА взе решение, с което разреши на младежките национални отбори

...
УЕФА взе решение, с което разреши на младежките национални отбори
Коментари Харесай

Заради Русия: Англия на нож с УЕФА

УЕФА взе решение, с което позволи на младежките национални тимове на Русия да играят мачове под нейна закрила, стига да не употребяват знамето, химна или емблемата на Русия.

Футболната федерация на Англия незабавно реагира и разгласи, че се опълчва на това решение и че няма да взе участие в съревнование, в което взе участие и Русия.

„ Ние не поддържаме решението на УЕФА да върне Русия в нейните надпревари. Англия няма да играе против Русия, това е несъмнено “, се споделя в изказването на ФА.

Снощи европейската футболна централа позволи на съветски отбори до 17 години да вземат участие в нейните надпревари през този сезон. Националните тимове и клубовете от Русия не могат да вземат участие в надпреварите на УЕФА и ФИФА от края на февруари предходната година поради войната в Украйна.

Сега обаче Европейската централа е на мнение, че съветските отбори до 17 години би трябвало да бъдат позволени до присъединяване, тъй като счита, че " децата не би трябвало да бъдат наказвани " поради спора и че футболът " в никакъв случай не би трябвало да се отхвърля от това да изпраща послания за мир и вяра ".

Изпълнителният комитет на управителния орган на европейския футбол изиска от администрацията на УЕФА да предложи " техническо решение ", което да разреши включването на тимовете, даже, в случай че жребият за конкуренциите към този момент е изтеглен.

Но мачовете ще се организират без съветското знаме и химн и няма да се организират на съветска територия.

УЕФА съобщи, че този ход не е началото на старания за реинтегриране на отбори от Русия в по-широк мащаб в нейните надпревари, като настоя, че възбраната за присъединяване на националните тимове на Русия и всички нейни клубни представители в европейските шампионати ще остане в действие до приключването на войната в Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР