УЕФА ще проведе заседание на Изпълнителния съвет днес в Хвар

...
УЕФА ще проведе заседание на Изпълнителния съвет днес в Хвар
Коментари Харесай

УЕФА с революционно решение за Шампионска лига и Суперкупата?

УЕФА ще организира съвещание на Изпълнителния съвет през днешния ден в Хвар (Хърватия) от 15:00 до 18:00 часа, на което е допустимо да се вземе революционно решение за още повече пари в хазната, без значение дали финалът на Шампионска лига или Суперкупата ще се играе в Съединени американски щати, с друг формат с четири тима.

През последните седмици доста медии, измежду които и „ Financial Times “, оповестиха, че в УЕФА съществено обмислят опцията финалите на Шампионска лига да се играят в Съединени американски щати и че Ню Йорк може да бъде първият хазаин още през 2024 година Целта е по този метод европейският футбол да навлезе още по-сериозно на американския пазар. Но Съединени американски щати не са единственият огромен пазар, защото финалите на Шампионска лига могат да се пренесат в Китай или Близкия изток.

„ Има два разновидността, които ще бъдат разисквани, първият е финалът на Шампионска лига да се играе в Съединени американски щати, макар че имаше съображения и някои от елиминационните мачове да се играят отвън Европа и това не важи единствено за Съединени американски щати, само че също и за Китай и Близкия изток. Но ръководителите на водещите клубове не са удовлетворени и се опасяват от реакцията на почитателите. Затова има и втори вид мачовете от груповата фаза да се играят отвън Европа, нещо като НБА и НФЛ, които към този момент домакинстват мачовете си в Европа “, оповестява „ The Athletic “.

Тъй като груповата фаза на Шампионска лига няма да бъде в същия тип след 2024 година, съществува изцяло действителна опция УЕФА да вземе решение Суперкупата на Европа да се състои от шампионат от крайна четворка и той да се организира отвън Европа. Притежателите на трите трофея, Шампионска лига, Лига Европа и Лигата на конференциите ще играят в тази крайна четворка за Суперкупата на Европа, като последното място следва да бъде несъмнено.

„ Вторият вид, в случай че не се получи с Шампионската лига, е Суперкупата да се играе отвън Европа. От известно време УЕФА обмисля съществено сходно нещо с няколко разновидността за участници, в това число първенец с още три водещи тима. Наричаше се " въвеждащ шампионат ", добавя „ The Athletic “.

Според известията тези хрумвания са на Насер Ал-Келайфи, първият човек на ПСЖ и Европейската клубна асоциация (EКA), както и член на Изпълнителния съвет на УЕФА. Интересното е, че след този Изпълнителен комитет на УЕФА, в края на седмицата ще има и Асамблея на EKA в Истанбул, където ще участва Стефано Доменикали, основен изпълнителен шеф на Формула 1, който ще даде на клубовете опит за разширение на Американският пазар, преди всичко, с необикновен растеж на зрителския интерес по отношение на останалия свят.

В Съединени американски щати има максимален растеж на интереса от 150% към Шампионска лига, а скоро бяха подписани рекордни контракти за телевизионни права до 2027 година, от които УЕФА и ЕКА чакат общо нарастване до 40%.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР