УЕФА се готви да премахне максималния капацитет на стадионите от

...
УЕФА се готви да премахне максималния капацитет на стадионите от
Коментари Харесай

Отлична новина! УЕФА се надява на пълни стадиони за Евро 2020

УЕФА се готви да отстрани оптималния потенциал на стадионите от 30 %, с цел да може да одобри по-големи тълпи от хора на мачовете от Евро 2020 през юни, заяви "Ройтерс ".

Ограниченията бяха наложени поради пандемията от ковид, само че управляващите във Англия и Русия към този момент показаха подготвеност да позволен по-голям брой почитатели за мачовете в Лондон и Санкт Петербург. От УЕФА са подготвени да вдигнат възбраната, като по този начин разрешат и другите 10 града-домакини да одобряват по-голям брой фенове. Какъв брой почитатели обаче ще бъдат допускани до стадионите ще зависи от управляващите във всяка една страна.

От УЕФА са дали период до 7 април на всяка от 12-те страни, които ще одобряват мачове, да разгласи какъв брой феновете ще бъдат допускани по стадионите. Всички домакини, които не могат да подсигуряват наличието на фенове по стадионите, ще изгубят правото си да одобряват мачове.

Премиерът на Англия Борис Джонсън към този момент разгласи, че в началната фаза на шампионата на "Уембли " ще бъдат позволени 10 000 фена, само че след 21 юни, когато страната навлиза в четвъртия стадий на битката с ковид, се чака техният брой да бъде фрапантно повишен.

По всяка евентуално множеството игрища ще примат с натовареност от 25 до 50 % по време на шампионата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР