УЕФА разреши официална футболна среща да се играе със зрители

...
УЕФА разреши официална футболна среща да се играе със зрители
Коментари Харесай

УЕФА: Мачът за Суперкупата на Европа ще е със зрители

УЕФА позволи публична футболна среща да се играе със фенове по трибуните. Срещата за Суперкупата на Европа сред "Байерн " - Мюнхен (победител в Шампионска лига) и "Севиля " (с купа от Лига Европа) ще бъде в Будапеща, както беше планувано - на 24 септември. Чуждестранните ентусиасти ще бъдат допускани до стадиона единствено след негативен тест за ковид, оповестяват от УЕФА. Той би трябвало да е изработен в последните три дни, а почитателите могат да останат на територията на Унгария най-много за 72 часа.

Билетите са пуснати към този момент в продажба. Това е пробив в позицията на УЕФА за срещи без фенове. До момента всички дуели под егидата на УЕФА се играеха без аудитория, само че някои страни, измежду тях и България, отвориха порти за ентусиасти на трибуните.

Срещата ще се играе на стадион "Ференц Пушкаш " и ще бъде напълнен на 30% от потенциала си, който е за 67 215 фенове.
"Байерн " - Мюнхен е печелил Суперкупата през 2013 година.

"Севиля " е притежател на една купа от този шампионат - през 2006 година, а четири път и финалист (2007, 2014, 2015 и 2016).

Стадион "Ференц Пушкаш "

(на маджарски: Puskás Ferenc Stadion ) е най-големият футболен стадион в Унгария, който се намира в столицата Будапеща. Националният тим по футбол на Унгария играе домакинските си мачове тук, въпреки че също по този начин се организират и други събития като надпревари по лека атлетика и концерти. Спортното оборудване е намерено като Народен стадион (Népstadion), а през 2002 година е преименувано в чест на гениалния маджарски футболист Ференц Пушкаш.

Първоначално прочут като "Népstadion " ( "Народен стадион ") със 104 000 места, той е издигнат през 1948-1953 година благодарение на доброволци и бойци. По-малко от година след формалното му разкриване, на 23 май 1954 година, британския народен тим претърпява тук най-голямата си загуба - проваляне с 1:7 от унгарския народен тим.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР