УЕФА публикува схема за разпределение на наградния фонд за европейските

...
УЕФА публикува схема за разпределение на наградния фонд за европейските
Коментари Харесай

Стана ясно колко пари ще заработи Лудогорец, ако попадне пак в рая на ШЛ

УЕФА разгласява скица за систематизиране на наградния фонд за европейските шампионати през сезон 2022/23. Общата сума е 3,5 милиарда евро. От тях 465 милиона ще си поделят клубовете, играещи в Лига Европа, а 235 милиона - участниците в Лигата на конференциите.

Големият къс от наградния фонд предстоящо е в Шампионската лига - 2,032 милиарда. Клубовете, които бъдат отстранени в плейофния кръг на конкуренцията, ще получат по 5 милиона. Класиралите се за груповата фаза на шампионата - по 15,64 милиона евро. Българският Лудогорец към този момент прескочи първи квалификационен кръг и във втори ще срещне ирландския Шамрок Роувърс. При триумф разградчани ги чакат още две трудности, с цел да влязат в групите и да ударят огромния джакпот.

За всяка победа там участниците ще печелят 2,8 милиона, за тъждество - 930 хиляди. Достигането до 1/8-финалите на шампионата ще носи на клубовете по 9,6 милиона, 1/4-финалите - 10,6 милиона, 1/2-финалите - 12,5 милиона, финалът - 15,5 милиона. Победителят в Шампионската лига ще получи спомагателни 4,5 милиона.

Участниците в мача за Суперкупата на УЕФА ще получат по 3,5 милиона, а спечелилият ще бъде награден в допълнение с един милион.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР