УЕФА планира да рестартира сезона в Шампионската лига най-рано през

...
УЕФА планира да рестартира сезона в Шампионската лига най-рано през
Коментари Харесай

Шампионската лига да се поднови през юни, а финалът да е без публика, обсъждат от УЕФА

УЕФА възнамерява да рестартира сезона в Шампионската лига най-рано през юни, оповестява испанското радио COPE. Според медиата това ще разреши конкуренцията да бъде довършена до август, а идващият сезон се възнамерява да стартира в интервала сред 14 и 21 октомври, като се преглежда и вид той да бъде скъсен.

Обмисля се опцията финалът на тазгодишния сезон в Шампионската лига да се играе без аудитория за отбягване на риска от разпространяване на ковид, написа Mundo Deportivo.

Настоящата акция беше спряна в средата на март поради пандемията от ковид, като има да се изиграят още четири осминафинални срещи реванш. Германската телевизия ZDF пък осведоми, че Евротурнирите ще бъдат възобновени най-рано през юли, базирайки се на неназован източник от УЕФА.

В Лига Европа са изиграни шест от осемте първи срещи от осминафиналната фаза на шампионата. От ZDF оповестяват още, че част от оставащите срещи в двете европейски клубни съревнования от сезон 2019/2020 даже може да се изиграят при започване на идващия сезон 2020/2021 за националните шампионати, само че приоритет за УЕФА е наложителното дотъкмяване на настоящата акция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР