УЕФА отваря стадионите за публика, реши Изпълнителния комитет на организацията

...
УЕФА отваря стадионите за публика, реши Изпълнителния комитет на организацията
Коментари Харесай

УЕФА пуска фенове на стадионите още от баража България - Унгария

УЕФА отваря стадионите за аудитория, реши Изпълнителния комитет на организацията на свое съвещание. Това ще важи от идната седмица, когато стартират баражите за класиране на европейското състезание и има мачове от шампионата Лига на нациите.

Разрешението за допускането на почитатели ще засегне и националния тим на България, защото на 8 октомври " лъвовете " одобряват Унгария на стадион " Васил Левски " в полуфинален бараж за европейското състезание.

На стадионите ще може да влизат до 30% аудитория от потенциала на оборудванията, като това е оптималният брой. Решението на УЕФА няма да важи за страните, в които публиката на стадионите към момента е неразрешена.

" Днешното решение е сензитивна първа стъпка, която слага здравето на почитателите преди всичко и зачита законите във всяка страна. Въпреки че всички сме изправени пред общ зложелател като COVID-19, другите страни имат разнообразни подходи и разнообразни провокации във всеки един миг. Това решение разрешава доста по-голяма еластичност на локално равнище за справяне с приемането на почитатели ", разяснява президентът на УЕФА Александър Чеферин.

" 27 страни на континента към този момент разрешават достъп на почитатели до известна степен. В тези сложни времена е значимо да върнем повече вяра и пристрастеност в живота на футболните почитатели и ги призоваваме да се държат по подобаващ метод ", добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР