УЕФА наказа 11 клуба от цяла Европа заради нарушаване на

...
УЕФА наказа 11 клуба от цяла Европа заради нарушаване на
Коментари Харесай

УЕФА наказа сурово 11 европейски клуба

УЕФА наказа 11 клуба от цяла Европа поради нарушение на разпоредбите за финансов мониторинг. Това са Олимпия Любляна, ЧФР Клуж, Риека, Осиек, Астана, Коняспор, Арис Солун, Борац Баня Лука, Флориана, Кизил-Жар Семеен кодекс Петропавлоск и Валмиера.

Те са застрашени с разнообразни санкции, като 6 от тях са застрашени със прекъсване на правата за период от една година.
Тези клубове в този момент са получили предизвестие, че тези ограничения ще бъдат подхванати против тях, в случай че в период до 1 или 2 години не вкарат в ред своите финансови въпроси.
Олимпия Любляна бе санкциониран със 100 000 евро за просрочени отговорности, а също бе санкциониран и за тъпчене на финансовия феърплей.

Най-големите финансови наказания бяха наложени на хърватските Осиек и Риека, чиито просрочени отговорности датират от предишния сезон, което ги слага в нарушаване на наложителните лицензи, предоставени от националните федерации на тимове за присъединяване в шампионатите на УЕФА.

УЕФА заяви, че и двата клуба са лишени от своите 450 000 евро наградни фондове от присъединяване в Лигата на конференциите през този сезон.

Най-голямата санкция за просрочени задължения е 250 000 евро, като е наложена на Клуж.

Другите санкции варират от 10 000 евро до 150 000 евро и са за Арис Солун, Астана, Борац Баня Лука, Флориана, Коняспор, Кизил-Жар Петропавлоск, Осиек и Валмиера.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР