УЕФА желае искрено да се извини на всички зрители, които

...
УЕФА желае искрено да се извини на всички зрители, които
Коментари Харесай

УЕФА се извини за финала на Шампионска лига. Започва проверки

" УЕФА желае откровено да се извини на всички фенове, които трябваше да преживеят или станаха очевидци на плашещи и тревожни събития по време на подготовката за финала на Шампионската лига на УЕФА на стадион " Стад дьо Франс “ на 28 май 2022 година в Париж, в нощ, която трябваше да бъде празник на европейския клубен футбол. Никой футболен почитател не би трябвало да бъде поставян в тази обстановка и това не би трябвало да се повтаря ", показаха в публично изказване от УЕФА.

От УЕФА обявиха, че френската полиция е употребила сълзотворен газ, с цел да разпръсне хиляди разочаровани почитатели, които са се струпали пред стадион " Стад дьо Франс " вследствие на казуса с подправените билети. УЕФА поръча самостоятелна инспекция, с цел да разпознава минусите и отговорностите на всички субекти, участващи в организацията на финала. Целта е да бъдат открити всички обстоятелства към случилото се денем в границите на стадиона и близките региони, в това число проучване на потоците от фенове към стадиона през другите точки за достъп.

Ще бъдат прегледани участващите субекти за провеждането на финала, в това число на спомагателни уеб сайтове като местата за срещи на почитателите на Ливърпул и Реал Мадрид. След като бъде приключен, Докладът ще бъде оповестен на уеб страницата на УЕФА на в полза на прозрачността.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР