УЕФА е решила да създаде футболен съвет, в който ще

...
УЕФА е решила да създаде футболен съвет, в който ще
Коментари Харесай

УЕФА създава съвет с големи треньори и звезди

УЕФА е решила да сътвори " футболен съвет ", в който ще вземат участие 20 огромни персони, измежду които са Зинедин Зидан, Жозе Моуриньо и Карло Анчелоти, заяви Агенция Франс Прес.

Те ще бъдат натоварени със задачата да вършат оферти за еволюцията на играта, научи организацията от източник от УЕФА.

Новият съвет ще се споделя " УЕФА футболен ръб ". Той е бил одобрен от Изпълнителния комитет на конгреса в Лисабон във вторник. Очаква се новият ръб да се събере за първи път на 24 април в Нион, в навечерието на финала за Младежката лига.

Той ще разсъждава върху еволюцията на правилника на реда или организацията на футбола, като ще предлага хрумвания, които по-късно могат да бъдат трансформирани в " планове за закони ".

Този съвет ще бъде управителен от някогашния хърватски плеймейкър на " Милан " Звонимир Бобан, който е шеф на професионалния футбол към УЕФА, а до него ще бъде италианецът Роберто Розети, отговорник за съдиите.

Освен Бобан, Зидан, Моуриньо и Анчелоти, структурата ще включва още огромни имена, като нидерландеца Роналд Куман, датчанина Михаел Лаудруп, чеха Петър Чех, германците Юрген Клинсман, Руди Фьолер и Филип Лам, португалеца Луиш Фиго, италианците Паоло Малдини и Фабио Каперо и англичанина Гарет Саутгейт.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР