Уебсайтът на изследователската компания OceanGate, чиито батискаф Титан потъна, все

...
Уебсайтът на изследователската компания OceanGate, чиито батискаф Титан потъна, все
Коментари Харесай

OceanGate все още предлага пътувания до останките на Титаник

Уебсайтът на изследователската компания OceanGate, чиито батискаф " Титан " потъна, към момента включва страници, рекламиращи пътувания до Титаник - 11 дни откакто петима души, в това число изпълнителният шеф на компанията, починаха по време на едно от пътуванията. 

Страница, озаглавена „ Експедиция на Титан – Изследвайте Титаник “, към момента е налична, като предлага късмет да се гмурнете до останките на кораба в подводницата на компанията. 

„ Безстрашните пътешественици ще отплават от атлантическото крайбрежие на Канада за 8-дневна експедиция, с цел да се гмуркат до емблематичната останка, която се намира на 380 благи от брега и на 3800 метра под повърхността “, се показва на страницата, написа Daily Mail.

Вашето гмуркане ще обезпечи освен вълнуващо и неповторимо преживяване при пътешестване, само че и ще помогне на научната общественост да разбере повече за останките и дълбоката океанска среда. "

Изброяват се две „ задачи “ през юни 2024 година и се показва, че задачата от юни 2023 година „ се извършва сега “.



Пътуванията няма да продължат и наподобява уебсайтът не е обновен след нещастието. 

Страницата също по този начин изброява известния френски изследовател Пол-Хенри Наржеоле, който почина на борда на Титан, като специалист, „ който може да се причисли към вас в [експедицията] “. 



Канадската полиция обмисля дали „ наказателни, федерални или провинциални закони “ са били нарушени вследствие на злополуката с подводницата „ Титан “.  Кралската канадска конна полиция ще изследва „ събитията, довели до гибелта “ на петимата членове на екипажа на борда на подводницата и ще реши „ дали е належащо цялостно следствие или не “. 

Тяхното следствие продължаваше в четвъртък, ден откакто стана ясно, че човешки остатъци са открити по време на задачата за възобновяване и сегменти от кораба бяха извадени на брега. Това се случва, когато професор по морско инженерство твърди, че електрическата щета също може да е съдействала за бедствието, следвайки догатките, че е направена от несъответствуващи материали. 

Титан претърпя " пагубна имплозия " по време на пътешестване до останките на Титаник, 3800 метра под повърхността на Атлантическия океан.

Началник Кент Осмънд от Кралската канадска конна полиция (RCMP) сподели, че е основан екип от следователи с „ единствената цел “ да се дефинира дали престъпното следствие е целесъобразно.  „ Такова следствие ще продължи единствено в случай че нашата инспекция на събитията покаже, че е допустимо да са били нарушени наказателни, федерални или провинциални закони “, сподели той в събота.

„ След известието на бреговата защита на Съединени американски щати по-рано тази седмица, че отломките от подводницата са открити и всичките петима на борда се считат за мъртви, в този момент ще разгледаме събитията, довели до тези смъртни случаи.  „ Нашите следователи са ангажирани и дейни по този въпрос от тази заран. След като бъде взето решение дали ще стартира цялостно следствие или не, тогава ще предоставим настояща информация. “

Д-р Джаспър Греъм-Джоунс, професор по механично и морско инженерство, сподели, че " електрическа злополука " може да е съдействала за случая. Неговата оценка следва други, които се концентрираха върху слабостта на корпуса от въглеродни нишки, за който се твърди, че не е подобаващ за дълбочини, на които Титан се гмурка.

Той сподели: „ Това можеше да е електрическа злополука. Може да е разяждане, може да е пожар.Всяко приключване на вода, преминаващо през електричеството, също може да докара до щета. "

Както съобщихме, в сряда десетки парчета бяха открити на морското дъно, на 500 метра от носа на Титаник, който се намира на съвсем четири километра под повърхността.

Товарният транспортен съд Polar Prince, плаващ под канадски байрак, изтегли Титан в морето предишния уикенд, само че загуби контакт с него към час и 45 минути откакто подводницата се пусна в океанските дълбини. 

Новината за изчезналия транспортен съд подтиква многонационална интервенция по търсене и избавяне, която завърши, когато публични лица оповестиха, че подводницата евентуално се е взривила, убивайки неотложно всички на борда. 

Години преди случая специалистите предупреждаваха, че самопроектираната подводница на Стоктън Ръш - основния изпълнителен шеф на OceanGate, не е в положение безвредно да доближи останките на Титаник на дъното на океана. Те посочваха, че корпусът му от въглеродни нишки, в който се обитава петимата екипаж, е неговата „ слабост “, защото материалът не се смята за подобаващ за гмуркания на дълбочините, достигнати от кораба. 

Режисьорът на Титаник Джеймс Камерън, прочут дълбоководен откривател и специалист по подводници, сподели по-рано, че корпусът евентуално е бил разпилян на " доста дребни части " при случая.



 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР