Уебсайтът на Европейския парламент в сряда бе подложен на сложна

...
Уебсайтът на Европейския парламент в сряда бе подложен на сложна
Коментари Харесай

Кибератака удари сайта на Европейския парламент

Уебсайтът на Европейския парламент в сряда бе подложен на " комплицирана " хакерска атака, прекъснала работата му минути откакто членовете му гласоподаваха да разгласят Русия за държава-спонсор на тероризма , написа европейската редакция на американския вестник " Политико ".

" Потвърждавам, че Народното събрание е бил обект на външна хакерска атака, само че парламентарните служби се оправят добре, с цел да защитят Народното събрание ", сподели в изказване Дита Харанзова, чешки евродепутат и вицепрезидент на Народното събрание, отговарящ за киберсигурността.

Друг почитан чиновник на Народното събрание, поискал анонимност, сподели, че " това може да е най-сложната офанзива, която Народното събрание познава до момента ".

Този тип офанзива е известна като разпределена офанзива за отвод на услуга (DDoS), при която големи количества трафик се изпращат към сървъри в опит да се блокира достъпът на интернет потребителите до уеб страници, изясни Марсел Колая, член на Европейския парламент от Чешката пиратска партия

DDoS офанзивите се употребяват от хакерски групи за спиране на достъпа и предизвикателство на безпорядък . Това се оказа обичан инструмент на съветските хакерски групи като Killnet, по-специално като метод за митинг против политическите решения в европейските страни в поддръжка на Украйна във войната.
 Украинската нуклеарна организация заяви за
Украинската нуклеарна организация заяви за " невиждана " хакерска атака от Русия

Дейността на " Енергоатом " не е била нарушена

Атаката против уеб страницата на Европейския парламент идва, откакто поради ударите на Москва по цивилни цели в Украйна.

" Имаме мощна индикация, че офанзивата идва от Killnet. Това е моя информация, само че е под надзор. Атаката единствено прекъсна външния достъп до уеб страницата на Народното събрание... Освен в случай че няма спомагателни офанзиви, ние чакаме той да бъде наличен доста скоро ", сподели Ева Каили, гръцки член и заместник-председател на Европейския парламент.

Националният център за киберсигурност на Белгия удостовери, че има следствие на равнище Европейски Съюз, само че не даде спомагателна информация по въпроса.
 Хакери сринаха уеб страницата на Министерския съвет
Хакери сринаха уеб страницата на Министерския съвет

Това е втората сходна хакерска атака в границите на месец
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР