Уебсайтът Leave No One Behind бе пуснат в началото на

...
Уебсайтът Leave No One Behind бе пуснат в началото на
Коментари Харесай

Тайван се бори за участие в Световната здравна асамблея през месец май

Уебсайтът Leave No One Behind бе пуснат при започване на месеца като част от напъните на правителствто на Република Китай за реализиране на главната цел на Световната здравна организация.

По самодейност на Министерство на външните работи и Министерство на здравеопазването и благосъстоянието, уеб сайтът съдържа фотоси, показващи приноса на Тайван и нуждата от неговото присъединяване в 71-вата Световна здравна асамблея, която ще се организира в края на месец май в Женева.

Основно място в уеб страницата заема късото видео, озаглавено "Perfect Pair " и разказващо историята на 13-годишно момиче от Виетнам и неговата борба с вродения лимфедем. Филмът демонстрира по какъв начин момичето стартира нова глава в своя живот, с помощта на помощта на тайванските доктори и медицински технологии.

От Министерство на външните работи обявиха, че страната желае и има опцията да показа своя 23-годишен опит в използването на системата за Национално здравно обезпечаване с останалата част от света. Тя несъмнено е в сходство с задачите на Световната здравна организация за универсално здравно обезпечаване, което да подсигурява, че всички хора ще получават медицинските услуги, от които се нуждаят, на налични цени, без това да докара до финаносви усложнения.

Стартирала през 1995 година, системата на Тайван за Национално здравно обезпечаване съставлява наложителен проект за обществено обезпечаване, обхващащ всеки жител и задгранично лице, пребиваващо в страната. Той предлага комфортен достъп до болнични и извънболнични услуги, стоматологична помощ, медикаменти с рецепта и обичайни китайски лекувания на налични цени.

Позовавайки се на оценката на Международната спогодба от 2017 година, описваща Република Китай като един от най-големите биомедицински центрове в Азия, от Министерство на външните работи обявиха също, че разрастващото се ноу-хау и обвързваните с него достижения могат да оказват помощ за постигането и на третата цел на Организация на обединените нации за стабилно развиване – обезпечаване на здравословен живот и поощряване на благосъстоянието за всички хора на всички възрасти.

Базираната във Вашингтон Биотехнологична иновационна организация е най-голямата комерсиална асоциация в света, представляваща биотехнологични компании, научни институции, държавни биотехнологични центрове и свързани с това организации допълнително от 30 страни и територии.

Предполага се, че уеб сайтът ще даде опция на интернационалната общественост да оцени по-добре аргументите, заради които Тайван би трябвало да възобнови годишното си присъединяване в Световната здравна асамблея, а също и в дейностите и стрещите на Световната здравна организация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР