Уеб услугата Google Street View публикува данни за най-посещаваните дигитални

...
Уеб услугата Google Street View публикува данни за най-посещаваните дигитални
Коментари Харесай

България е в топ 50 на най-посещаваните страни в Google Street View

Уеб услугата Гугъл Street View разгласява данни за най-посещаваните цифрови дестинации във връзка 15 годишнината си. От 2007 година насам колите на техногиганта са обиколили Земята над 400 пъти, заснемайки повече от 220 милиарда изображения в панорамни, 360-градусови фрагменти, които разрешават на всеки да се " разноски " цифрово до тях от всяка точка на планетата.

Данните на Гугъл сочат, че в последната година България е 46-та на най-посещаваните страни през услугата - тъкмо сред Шри Ланка и Южна Корея. Най-посещавани онлайн са Индонеция, Съединени американски щати и Япония, минимален интерес притеглят Узбекистан, Лаос и Малдивите.

Освен просто гледки от улиците на града, Гугъл Street View снима и фрагменти на някои от най-важните забележителности във всяка страна. Столичната катедрала " Св. Александър Невски " да вземем за пример е 439-та по визити в платформата - пред Мавзолея на Ленин на Червения площад, Уестминстърското абатство и Забраненият град в Пекин. Очаквано, Бурж Халифа, Айфеловата кула и Тадж Махал са най-популярни.

Ето кои са най-популярните забележителности в България:

1. Боянската черква в София

2. Музеят на илюзиите в София

3. Националният природонаучен музей в София

4. Мини България Парк във Велико Търново

5. Музеят на солта в Поморие

6. Музеят " Къкринско Ханче " в Къкрина, Община Ловеч

7. Музейко в София

8. Църквата-музей " Христос Пантократор " в Несебър

9. Музеят на розата в Казанлък

10. Етнографският музей навън " Етър “ в Габрово

Важно е да се означи, че родината ни влиза в архивите на Street View чак през 2013 година - тъй че " бие " други страни, снимани години по-рано.

За да означи честването на своята 15-годишнина, Гугъл Street View добави четири нови сбирки - Пирамидите на Меро в Судан, Миланската катедрала, Дома на инвалидите в Париж и емблематичните фериботи в Сидни, Австралия. Те ще бъдат налични за разглеждане по-късно тази година.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР