Уеб порталът XDA-Developers съобщи, че компанията Samsung разработва услугата Quick

...
Уеб порталът XDA-Developers съобщи, че компанията Samsung разработва услугата Quick
Коментари Харесай

Samsung разработва Quick Share - аналог на Apple AirDrop

Уеб порталът XDA-Developers заяви, че компанията Samsung създава услугата Quick Share – „опростен инструмент за бърз продан на файлове сред два смарт телефона Galaxy„. Според портала, услугата ще започва с излизането на моделите Galaxy S20.



По всичко проличава, че услугата ще работи сходно на другите аналогични технологии. Ако потребителят се намира покрай друго мобилно устройство с поддръжката на тази функционалност, то те ще могат да обменят фотоси, видеа или файлове. Quick Share ще предлага два разновидността за продан на файловете. Вариантът Contacts-only (обмен единствено с хората от листата с контактите) дава опция за продан на файлове с другите консуматори на Samsung Social, които са включени във вашия лист с контакти. Опцията Everyone (за всички) ще разреши обмяната на файлове със всеки консуматор, който има смарт телефон с поддръжката на тази функционалност.



За разлика от другите сходни услуги като да вземем за пример AirDrop, Quick Share дава опция краткотрайно да се качват файлове в Samsung Cloud. В рамките на един ден в електронния облак могат да се качат не повече от 2 GB данни.



XDA-Developers смята, че новата функционалност ще започва с излизането на Galaxy S20+. По всяка възможност, Quick Share ще се появи във всички мобилни устройства с поддръжката на One UI 2.1 интерфейса, както и неговите по-нови версии. По-късно се чака да излезе ъпдейт, който прибавя поддръжката на Quick Share и за някои по-стари смарт телефони на Samsung.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР