Уеб-порталът WCCFTech публикува интересна информация за разработваните в момента графични

...
Уеб-порталът WCCFTech публикува интересна информация за разработваните в момента графични
Коментари Харесай

Нова информация за 7 nm процесор AMD Navi 12

Уеб-порталът WCCFTech разгласява забавна информация за разработваните сега графични процесори AMD Navi. Според изданието, първият представител на семейството 7 nm чипове ще бъде Navi 12, който би трябвало да излезе през първата половина на идната година.

Графичният процесор Navi 12 разполага с 40 изчислителни блока (Compute Units), само че към този момент броят на поточните процесори не е прочут. Според WCCFTech, новата архитектура се чака да бъде първата разработка на AMD от доста години, която не се базира на добре познатата Graphics Core Next (GCN). Ако предположим, че един изчислителен блок на Navi, сходно на Polaris и Vega, има 64 поточни процесора, то новият GPU би трябвало да има 2560 поточни процесора.



Според пътните карти на AMD, графичните процесори Navi ще имат буферна памет от ново потомство. Неотдавна започва всеобщото произвеждане на GDDR6 паметта и най-вероятно AMD ще употребява точно по този начин памет. Многослойната HBM2 памет е прекомерно скъпа и ще се употребява единствено в high-end графичните ускорители.



Изданието за следващ път удостовери информацията, че първите видеокарти, основани на графичните процесори MD Navi ще бъдат от междинния ценови клас и ще предложат бързодействие като Radeon RX Vega 56, само че при по-ниска цена.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР