Уеб-порталът Gizmochina съобщи, че през 2018 година мобилният оператор Sprint

...
Уеб-порталът Gizmochina съобщи, че през 2018 година мобилният оператор Sprint
Коментари Харесай

Чипът Qualcomm Snapdragon 855 Fusion ще поддържа 5G мрежите

Уеб-порталът Gizmochina заяви, че през 2018 година мобилният оператор Sprint ще започва в някои региони на Съединени американски щати поддръжката на 5G мрежи.
Това ще стане благодарение на фирмите Samsung, Nokia и Ericsson, занимаващи се с производството на особено телекомуникационно съоръжение за мобилните мрежи от пето потомство.



Qualcomm има не по-маловажна задача. През идващите 8-9 месеца тя би трябвало да завърши създаването на своя 5G модем. Той ще бъде вграден в смарт телефоните с флагманския процесор Snapdragon 855.



Японското издание SoftBank добавя, че в системата-върху-чипа Qualcomm Snapdragon 855 Fusion ще бъде интегриран модема Snapdragon SDX50 , поддържащ 5G мобилните мрежи. Много производители на мобилни устройства имат намерение да употребяват новия чип и да прибавят поддръжката на 5G в своите таблети и смарт телефони.



Засега няма информация по отношение на техническите характерности на новия чип, само че медиите са сигурни, че той ще носи името Qualcomm Snapdragon 855 Fusion. Какво тъкмо е „Fusion“ не се прецизира, само че експертите си напомнят, че през 2016 година Apple показа чипа A10 Fusion, който в този момент работи в iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Може би Qualcomm е желала по този метод да тролне Apple, с която се съди повече от една година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР