Уеб-игрите със залагания на действителни пари стават все по-голям проблем

...
Коментари Харесай

Индия планира надзор върху всички онлайн игри с реални пари


Уеб-игрите със залагания на действителни пари стават все по-голям проблем за младежите (снимка: CC0 Public Domain)

Нов закон в Индия планува контролиране на онлайн
хазарта, обхващайки всички типове игри, в които са намесени действителни пари. Това стана, откакто кабинетът на министър-председателя отхвърли предлагането да се контролират единствено „ игрите на умения “ и да се изключат „ игрите на шанса “.

Регулацията се очакваше от дълго време. Тя се преглежда като фактор, който ще оформи бъдещето на игралния бранш в Индия – съгласно изследователската компания Redseeer секторът ще доближи 7 милиарда $ към 2026 година Предвижда се в него да преобладават игрите с действителни пари.
още по темата
Комисия, натоварена с правенето на регламента през август, предложи основаване на нов орган, който да взема решение дали дадена игра касае владеенето на умения или пък чистия шанс. Игрите, основани на умения, ще се ръководят от федерални правила, които вкарват условия за регистрация, правила за познаване на клиента и механизъм за отплата при недоволства.

Игрите на шанса – считани за сходни с
хазарта, който е неразрешен в цяла Индия – трябваше да останат в компетенциите на обособените държавни управления на другите щати. Идеята беше те да имат свободата да ги контролират, заяви Ройтерс по-рано. Но на съвещание на държавното управление на 26 октомври чиновник от кабинета на министър-председателя Нарендра Моди възрази против сходно разграничение. Той прикани за уголемен контрол върху всички типове игри, съгласно протокола от срещата, оценен още веднъж от Ройтерс.

Изготвянето на новите разпореждания стана факт на фона на възходящи опасения, че разпространяването на онлайн-игри, изключително измежду младежите, е довело до пристрастяване и финансови загуби, като има даже докладвани случаи на самоубийство. Един от държавните източници сподели, че администрацията на Моди продължава да е загрижена за евентуалното пристрастяване към игровите платформи.

Докладът на държавния панел от август предлага още новите правила да включват по този начин наречените „ ограничения за унищожаване на зависимостта “, като периодически предизвестия и препоръки, както и фиксиране на предели за депозит и изтегляне.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР