Удвояване на годишния темп на енергийно обновяване на сгради и

...
Удвояване на годишния темп на енергийно обновяване на сгради и
Коментари Харесай

Евродепутатите одобриха ускоряване на санирането на сгради

Удвояване на годишния ритъм на енергийно възобновяване на здания и основаване на работни места в строителната промишленост: това е задачата на нова инструкция, утвърдена от Екологичен потенциал. Законодателите одобриха модифицираната инструкция за енергийните характерности на постройките, последната и най-противоречива от трите регулаторни промени в енергийния бранш, с болшинство от 370 гласа „ за “.

Документът би трябвало да играе значима роля в постигането на климатична индиферентност до 2050 година

 
Не можем да създадем това на следващия ден. Правим го на дребни части. С течение на времето последователно ще подобрим енергийните характерности на постройките. Това ще бъде от огромна изгода за хората, живеещи в тях. Ще значи по-здрави здания и по-ниски цени за парно. Казвам го и предвид на скока на цените, породен от войната на Путин в Украйна. Ако изолираме домовете, изолираме Путин.
Киърън Къфи – евродепутат от Зелени/ЕСА, Ирландия

Първоначалното предложение за директивата от Европейска комисия провокира отрицание измежду някои депутати от ЕНП. То планува наложително възобновяване на жилищни парцели с енергийна успеваемост, което би натоварило притежателите с прекомерно високи разноски.

Това отпадна като текст, въпреки че някои депутати биха предпочели пазарния механизъм за търговия с въглеродни излъчвания.

Сградите са виновни за към 40 % от потреблението на сила и повече от една трета от излъчванията на парникови газове в 27-те страни от Европейски Съюз.

Освен за постройките, директивите за възобновимите енергийни източници и за енергийната успеваемост бяха обновени в по този начин наречения пакет REPower EU. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР