Удоволствието да родиш детето си в САЩ излиза най-скъпо, установи

...
Удоволствието да родиш детето си в САЩ излиза най-скъпо, установи
Коментари Харесай

Колко струва раждането по света

Удоволствието да родиш детето си в Съединени американски щати излиза най-скъпо, откри разбор на на цената на този тип здравна услуга в 14 страни по света.

За да се появи детето на бял свят по натурален път, родителите в Съединени американски щати се постанова да платят повече от 10 000 $. Ако на бъдещата майка ѝ е належащо цезарово сечение, сумата нараства на към 15 500 $.

За съпоставяне, в Австралия естественото раждане коства 6800 $, а за секцио – към 10 500 $, пише letidor.ru.

Впрочем, представители на медицински институции твърдят, че високата цена на услугата се компенсира с деликатното отношение към майката и новороденото, с помощта на което понижават рисковете от затруднения. Това се удостоверява индиректно и от международната статистика: гибелта на новородени спада праволинейно от година на година.

Освен това, за последните 25 години в развитите страни е намаляла и смъртността измежду бременните и родилките – с 44 %, което към днешна дата е 1 на 4900.

В някои европейски страни, да вземем за пример в Германия и Англия, раждането се покрива от здравната осигуровка на родителите.

Най-евтино излиза раждането на индийците, които заплащат по 300 и 400 $ надлежно за естествено раждане и секцио, и то, в случай че не са здравно обезпечени.

Какви са цените у нас? Може да прочетете на идната страница.

Цените у нас

Нормалното раждане в България коства от към 900 до 1700 лева, а цезаровото сечение от 1400 до към 2200 лева Това сочи изследване на noviteroditeli.bg сред столичните лечебни заведения и клиники. 

Точната сума зависи от:

- типа на болничното заведение – другите клиники имат разнообразни ценоразписи и VIP услуги;

- от това дали пациентите са здравноосигурени – тези, които нямат здравна осигуровка, заплащат повече;

- от това дали родителите избират екип от лекари – за него се доплаща, както и в случай че желаете бащата да участва на раждането; ако избирате да родите във водна среда и при ред други благоприятни условия, предлагани от лечебните заведения.

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР