Удовлетворен съм от срещата с Асен Василев. Бяхме заедно с

...
Удовлетворен съм от срещата с Асен Василев. Бяхме заедно с
Коментари Харесай

Борисов се разбрал с Василев за бюджета и въглищните централи да работят до 2038 г.

„ Удовлетворен съм от срещата с Асен Василев. Бяхме дружно с Делян Добрев и Делян Пеевски от Движение за права и свободи и говорихме по отношение на бюджета, работата на комисиите и обстановката, в която е страната ”.

Това заяви в Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Както по-рано стана ясно, ръководещата сглобка внася предложение за закъснение на проектобюджета за следващата година. Иска се срокът за неговото внасяне да бъде отсрочен до 15 ноември поради едномесечната акция за локалните избори.

Лидерът на ГЕРБ разясни, че в случай че са желали да се заяждат, то да стартират да приказват за компаниите на Политическа партия. “Създадохме комисия, която е в помощ на случая и на държавното управление ”, сподели Борисов.

Относно изразеното недоврие от страна на Делян Добрев, че се удължава срокът за внасянето на бюджет 2024 година поради несправяне със заложения 3% недостиг Бойко Борисов сподели: “Отлагането е, тъй като няма Народно събрание, работещи комисии и няма потребност в изискванията на избори и предизборна акция бюджетът да се трансформира в част от предизборната акция. ”

Борисов се обърна и към миньорите, като посочи, че блокирането на пътищата не е излаз, а с разговор всичко се взема решение.

“Финансовият министър ми удостовери, че централите ще работят до 2038 година Дотогава технологиите ще напреднат доста. Второ, всеки, който желае да напусне му се изплащат 36 заплати незабавно. Има опция - подсигурява го Асен Василев. Трето, в териториалните проекти да отпадне текста, че върху мините може да се вършат слънчеви паркове. Четвърто, върху язовирите няма да се вършат фотоволтаици, а се улеснява до 60 дни бързо да се влага във ВЕИ-та. Надявам се на Министерски съвет тази диалогичност на Асен Василев към миньорите да се успокои напрежението и да се реши казусът ”, сподели още Борисов. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР