Удоджи се върна във Вихрен Сандански! Нигериецът, който има роден

...
Удоджи се върна във Вихрен Сандански! Нигериецът, който има роден
Коментари Харесай

Култова фигура се завръща в българския футбол, излиза срещу Левски

Удоджи се върна във Вихрен Сандански! Нигериецът, който има роден паспорт, е прочут у нас с българското си име Митко Атанасов Георгиев. Че Митко Удоджи не е прескочил до курортния град единствено с цел да изгледа дербито Вихрен – Кюстендил (0:0), от предходния кръг, и да отпразнува Димитровден, както се майтапиха локалните почитатели, стана ясно в събота.

36-годишният нигериец към този момент се е схванал с Коко Динев и може да укрепи зелено-белите още идната събота против водача Костинброд (5 ноември), стига жълтата му карта да дойде от Албиона и да бъде картотекиран в точния момент, написа struma.bg. Удоджи ще е разполагаем и за 1/16-финала за Купата на България против Левски в Сандански, за когато към момента не е планувана дата.

Митко е част от Вихрен от 2004 до 2006 година, като изиграва 67 мача и отбелязва 18 гола в А група. След това за два сезона е част от ЦСКА, с който става първенец през 2008-а. Година по-рано дебютира в контрола за младежкия народен тим на България против Гърция, извоювана с 2:1, като Удоджи бележи единият гол.

В състава на Ивайло Василев настъпи лека редукция предходната седмица, откакто Александър Мицев и Алекс Минев си събраха багажа и напуснаха Сандански. Мицев по този начин и не съумя да се наложи измежду титулярите, изпълняваше най-вече функционалността на жокер от скамейката. Минев-младши дойде дружно с татко си Йордан през лятото, с концепцията да израства около него и останалите опитни футболисти, само че откакто 6-кратният първенец напусна, с цел да поеме третия тим на ЦСКА 1948, оставането на наследника му във Вихрен се оказа безпредметно.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР