Удобството, което предлагат хранителните магазини, не може да бъде оспорено.

...
Удобството, което предлагат хранителните магазини, не може да бъде оспорено.
Коментари Харесай

Как да спестите пари от храна, когато искате да спестявате?

Удобството, което оферират питателните магазини, не може да бъде оспорено. Те постоянно пълнят щандовете си със артикули, които ни пестят време и старания, написа profit.bg.

Например авансово нарязани зеленчукови салати, торбички с микс от вкусотийки, готвена храна и така нататък Добрата вест е, че в случай че обмисляне напред, може да спестите много пари, които нормално оставяте на касата в магазина.

Често най-евтините и потребни за вас храни не са пакетирани, споделя Джаклин Лондон, създател на книгата Dressing on the Side (and Other Diet Myths Debunked).

Експертът по финансови въпроси Андрея Ворох предлага да носим със себе си лист с продуктите, които би трябвало да купим в магазина. По този метод се преодолява импулсът да купуваме наред.

Как да спестите пари от храна, когато желаете да спестявате? Избягвайте пазаруването на:

1. Предварително нарязани плодове и зеленчуци
Да, те са комфортно решение, само че ви костват повече пари.

2. Дресинги за салати
Обикновено ги виждаме в бутилки и съдържат десетки съставки. Като резултат харчим повече пари и одобряваме доста калории. Пропуснете дресинга за известно време. Правете си подобен вкъщи.

3. Подправени меса
Всякакви авансово овкусени месни артикули в действителност ви костват повече пари.

4. Бутилирана вода
Понякога да се пие чешмяна вода е много неприятно решение. В тези случаи се постанова пазаруването на бутилирана. Можете обаче да вложите пари във филтър за вода, което ще ви спести много разноски отсега нататък.

Ако ви следва пътешестване, вземете го със себе си. Купете си и стъклени бутилки за вода, с които да намалите разхода за такава от магазина.

5. Продукти, които не са сезонни
Редуцирайте до най-малко пазаруването на артикули, които са отвън сезона. Те се оферират на доста по-висока цена. Ягоди през декември? Не, благодаря!

6. Малки пакетчета със снакс
Мислите, че по този начин регулирате тежестта си? Навярно е по този начин, само че в действителност харчите повече пари. Купете по-голяма разфасовка и просто овладейте апетита си!

7. Подправки и билки
В магазина ще забележите, че според от марката и опаковката, подправките и билките се продават на друга цена. Не се хвърляйте на хубостта. Важно е наличието, нали? Няма да ядете опаковката все пак…

8. Консервирани бобови храни
Те може да ви костват годишно сериозна сума. Преодолейте мързела си, научете се да ги приготвяте вкъщи и няма да съжалявате.

9. Букети
В актуалните хранителни магазини ще забележите, че се продават и цветя. Не се нахвърляйте върху към този момент направените букети. Изберете единични цветя и сами оформете своята красива украса за дома или пък за подарък.

10. Храна за домашни любимци
Огледайте се – в магазина има храна за домашни любимци, която е на цената - и даже от горната страна, на месните деликатеси за хора. Какво яде вашето куче?

11. Почистващи препарати
В интервали на пестелив възторг не посягайте към препаратите за разчистване. Използвайте оцет, сода и лимон. Можете да потърсите предписания в интернет. Те са потвърдили във времето ефикасността си.

С какъв брой ще разполагате, в случай че пестите по 100 лева на месец до пенсия?Сметките са направени при спестяването на 100 лева на месец и без налични други спестявания

12. Поздравителни картички и аксесоари за пари
В питателните магазини ще откриете и такива артикули. Не се хвърляйте незабавно към тях. Разгледайте какво се предлага и в други магазини. Понякога разликата е от няколко лв..

13. Батерии
В магазина батериите постоянно са директно до касата. Това е по този начин, защото когато ни се постанова да купуваме акумулатори, то е незабавно. Не се вглеждаме толкоз в цената или пък си споделяме „ Сега е целесъобразно да дам повече пари “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР