Удинезе направи голяма крачка към спасението си в Серия А,

...
Удинезе направи голяма крачка към спасението си в Серия А,
Коментари Харесай

Рома разочарова у дома, а Шампионската лига вече изглежда мираж

Удинезе направи огромна крачка към спасението си в Серия А, откакто победи Рома с 2:0 като посетител на Стадио Олимпико. С триумфа " черно-белите " събраха 31 точки и се отдалечиха на 6 от зоната на изпадащите. Рома пък остана пети с 48, а в идващия кръг излиза против Наполи в пряк конфликт за място в групите на Лига Европа. Главната цел пред римляните бе топ 4, която дава право на присъединяване в най-престижния шампионат Шампионска лига, само че все още това наподобява съвсем невероятно.

Гостите от Удинезе започнаха устойчиво срещата и предстоящо откриха в 12-ата минута посредством опитния Кевин Лазаня, който приключи хубава контраофанзива на отбора си. В 30-ата минута домакините от Рим останаха и с човек по-малко, което в допълнение разколеба представянето на тима, а основният провинен бе Диего Пероти, който настъпи крайници на съперников футболист. След началото на първото полувреме " римските вълци " се пробваха да нападат повече и направиха няколко по-чисти голови положения, само че до отбелязване на попадение по този начин и не се стигна. В 78-ата минута Удинезе постави завършек на разногласието след хубав гол на Илия Несторовски от границата на вратарското поле.

В идващия кръг Рома гостува на Наполи в един извънредно значим дуел за петото място, даващо право на директна подготовка в групите на Лига Европа. Удинезе пък приема един от опашкарите през сезона в Калчото Дженоа и пред момчетата на Лука Готи седи само и единствено желанието за нова победа в шампионата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР