Ударното затопляне, което очаквахме 2-3 март, не се случи. Всичко

...
Ударното затопляне, което очаквахме 2-3 март, не се случи. Всичко
Коментари Харесай

Африканско време идвало към България

Ударното стопляне, което чакахме 2-3 март, не се случи. Всичко стана последователно. В България наводняване от снеготопене поради високи температури не може да се случи. Може да има единствено разливи на реки. Това съобщи в ефира на " Здравей, България " климатологът Георги Рачев.

" Снегът постепенно и последователно ще се стопи през идващите дни. Всички тези нежни хубавици - циклоните " Верене " и " Юлия " ще се движат все в северна посока. В неделя и понеделник температурите ще доближат 20 градуса ", сподели той.

" В Африка към този момент е топло - към 32 градуса и тази топлота ще доближи и до нас. Вървим към топло време. Валежи в понеделник в късния следобяд може да има валежи. На изток ще си стане топло. После ще пристигна малко по-хладен въздух, който ще стабилизира снеготопенето ", съобщи климатологът. 

" Не виждам нищо пагубно в идващите дни. Заради снеготопене или превалявания не би трябвало да станат проблеми ", приключи Рачев.  Аделина Радева се пошегува с климатолога дали не е време да стартира да раздава извинителни бележки поради внезапната и огромна температурна разлика. " Преди дни беше минус 20 градуса, а в този момент плюс 20. Това са 40 градуса разлика. Трябва да ни давате към този момент извинителни бележки. Чувала съм, че се отразява доста зле на здравето ", поде тя. " Прекалено доста ще би трябвало да раздам ", отвърна климатологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР