Ударно фестивално лято се задава пред Бургас – невиждано от

...
Ударно фестивално лято се задава пред Бургас – невиждано от
Коментари Харесай

Arctic Monkeys пак идват, Бургас става Градът на фестивалите

Ударно фестивално лято се задава пред Бургас – невиждано от времето на обичания и непрежалим „ Спирит ”. Нещо повече, обрисува се Лято 2023 да е даже по-силно от интервала 2008-2012 и да зарадва хилядите меломани в България и на Балканите.

В културната стратегия на Община Бургас има оповестени над 20 главозамайващи събития, а включително даже не са включени тези, проведени от частни ивент мениджъри, които са най-малко още толкоз.

През юни две са събитията, на които сигурно ще си заслужава да се отиде. Това са Лятното кино под звездите, което ще се състои още другата седмица – сред 6 и 8 юни. Там ще можете да видите български и интернационалните филми, които ще запленят вниманието на най-изисканите киномани.

Следва обичайният „ Джулай морнинг ” – събитие, което към този момент се организира само в България и на обособени места в Румъния. На сцената край Моста ще излязат групи от сегашното, от близкото и по-далечното минало, които ще свирят цяла вечер на 30 юни до посрещането на изгрева на 1 юли. Засега цялостната стратегия не е оповестена публично, само че и това напълно скоро ще се случи.

Още същата седмица през юли ще бъде открит фестивалът на пясъчните фигури, който ще бъде изложен до септември. На 2 юли пък следва Парадът на класическите коли и мотоциклети, който всяка година събира на едно място най-големите почитатели на ретро возилата. Всичко това до тук обаче е единствено подготовка за идното. Защото още в средата на месеца стартират същински ударните събития, които ще загатнат какво следва през август.

На 15 и 16 юли ще се състои най-хубавият мини фестивал за феновете на джаз музиката. Организаторите и тази година са подготвили пъстра палитра от надарени музиканти, които да сгреят душата с джазови ритми и благ глас. Засега изпълнителите не са публично оповестени – очаквайте лист напълно скоро.

Едното събитие завършва и дава място на друго – на 16 юли ще бъде даден старт на Burgas International Film Festival, който за поредна година ще притегли меломани на брега на морето.

Тазгодишното издание ще продължи до 23 юли, а седмица по-късно стремително на сцената на Летния спектакъл се завръща „ Бургас и морето ”.

В същия ден, само че в другия завършек на града започва и Metalhead Beer Fest, който в парка край кв. Ветрен ще събере на едно място феновете на пивката крафт бира и тежките метъл и рок талази за 2 разтърсващи дни в последния уикенд на юли.

И пристигна ред на същината. Август ще е запаметяващ се! Стартът е с петото следващо издание на SPICE MUSIC FESTIVAL. От 5 до 7 август почитателите на музиката от близкото минало ще имат шанса да се насладят на осъществяванията на обичаните си актьори от 90-те на XX и началните години на XXI век – от поп и хаус, през рап и АрЕнБи, та чак до рок и тежки китари.

И неслучайно – тъй като на 6 август за поредна година ще се състои и обичайния Sea of Black фестивал в Летния спектакъл, който ще събере в Бургас духът на тежкото звучене и ще трансформира града в привлекателен център за метъли от цялата страна.

12 август също ще влезе в историята това лято. На сцената на Морска гара ще се качат не други, а британците от Arctic Monkeys – една от бандите в света, която има същински собствен жанр и незабравимо звучене, само че съумя сполучливо да се приспособява към модерните течения в рок и алтърнатив жанра без да бъде намразена от хардкор почитателите си.

Паралелно започва и Solar Summer. От 12 до 14 август Бургас ще бъде сцена за едни от най-хубавите диджеи в хаус, транс и техно жанровете, а преживяването край морето ще е незабравимо и сравнимо само с цялостен нравствен мир и възторг.

Това напълно не е краят на кефа през август. От 19 до 21 август скейтъри от цялата страна и чужбина ще се надпреварват кой ще направи най-хубавия трик в последователно превръщащия се в обичаен „ Burgas Skate Open ”.

На 26 и 27 август пък най-малките от поколението Z ще могат да се срещнат за поредна година с обичаните си влогъри, ютубъри и тиктокъри на Teen Boom Fest 2023.

Септември пък ще работи като десерт след сериозното ядене през август. Задава се Фестивалът на рибата и виното, който ще се организира от 9 до 11 септември край и в Експоцентър “Флора ”, а до октомври ще е следващото издание на „ Флора есен ”, което още веднъж ще покаже хубостта на природата по паметен метод.

Междувременно в Бургас, отново като част от формалната стратегия на Община Бургас, ще се организират и по този начин наречените „ тематични уикенди ”, които в пандемичната 2020 година станаха шлагера на сезона от от този момент до момента са едно от най-чаканите за лятото събития, които събират посетители от цялата страна в морския град.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР