Удържи ли още седмица България на КОВИД фронта, ще се

...
Удържи ли още седмица България на КОВИД фронта, ще се
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Удържим ли вируса още седмица, чака ни спокой...

Удържи ли още седмица България на КОВИД фронта, ще се радваме на умерено лято. Това предсказа в профила си математикът на НОЩ - проф. Николай Витанов. Ето какво написа ученият от Българска академия на науките:

" Кратка информация за обстановката с COVID-19 за България за през днешния ден, 07.05.2021
Ситуацията се развива съгласно упованията. както писах, ще изкараме празниците умерено - в това включвам и края на тази седмица. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.937,
обсегът на болестта продължава да се свива, броят на дейните случаи понижава.

Както към този момент знаете, посоката е 45000 - надолу, упованията са да паднем под този брой. Здравната система се разтоварва, ситуацията там се поуспокои. Но дано и те си починат хората малко.
Щитът през днешния ден - ядро - 18.5% - повишаване + 0.1%.
Обхват на щита - 35.9%, повишаване + 0.1%.
Щитът продължава да пораства, което е добре.
Индикаторите за промяна на тренда имат ниски стойности. С други думи кучетата мълчат, промяна на тренда няма да има през тази седмица, през другата се чака леко покачване на стойностите.

Засега удобният сюжет не е дестабилизиран. Дифузното разпространяване на болестта спря във всички области на страната, както се очакваше. Ако удържим удобния сюжет идната седмица и продължим повишаването на щита, лятото ще е умерено ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР